Dees & Tees — Leer spellenScreenshots

Description

De zichzelf opheffende spellingsapp Dees & Tees helpt je om werkwoorden goed te spellen.

Voor veel mensen is het al weer even geleden dat ze werkwoordspelling geleerd hebben. Daardoor ben je misschien de regeltjes vergeten. Op je werk of opleiding merken anderen in je mails dat je fouten maakt. Toch is het vaak lastig om toe te geven dat je er niet goed in bent. Het is iets wat je moet kunnen. Het kan toch zeker niet zo zijn dat je 30 bent en nog steeds niet weet hoe je een werkwoord spelt? Toch?
Zeker wel, en de voorbeelden zijn talrijk. Maar: aan deze zorgen komt nu een einde! Deze app helpt je om je kennis op peil te brengen. En het mooie is: na een tijdje heb je de app niet meer nodig. Want als je de app regelmatig gebruikt (als je even niet meer weet of het word of wordt is) dan kun je binnen korte tijd helemaal zonder. En wij beloven: je gaat je dan zelfs ergeren aan alle spelfouten in kranten en tijdschriften.

--Gebruik--
Dees en Tees gebruik je voor de woorden en zinnen waar je zelf niet uit komt. Dus als je een mail tikt en twijfelt of je geadviseert of geadviseerd schrijft, grijp je naar je mobieltje. Je beantwoordt dan in de app een aantal vragen over het werkwoord dat je wilt spellen. En als je dit gedaan hebt, zie je niet alleen direct hoe je het woord schrijft, maar heb je ook geleerd hoe je tot die beslissing komt.

Als je de app voor het eerst gaat gebruiken zul je begrippen tegenkomen waarvan je de betekenis of het gebruik niet meer helemaal scherp hebt. Geen zorgen! Alles wordt uitgelegd. Wat is ook alweer een werkwoord of de stam? En wat is een voltooid deelwoord of een persoonsvorm? Je kunt elk begrip aanklikken voor een simpele uitleg in een paar zinnen. En bij elke uitleg gebruiken we voorbeelden. Wil je nog meer uitleg? Overal in de app kun je op de knop "hoe weet ik dit" klikken en alles wordt eenvoudig uitgelegd.

Als je begint met het gebruiken van de app zal het zoeken van de juiste werkwoordspelling wat langer duren. Maar hoe vaker je de app, gebruikt hoe sneller je hem kunt doorlopen. Voor je het weet, ken je alle stappen die je moet doorlopen uit je hoofd en heb je de app niet meer nodig.

Tags: leerspelletjes , leerspellen , dees en tees , nederlandse leer spellen

Users review

from 36 reviews

"Great"

7