JomSolatScreenshots

Description

Aplikasi belajar Solat untuk kanak-kanak bermula umur 3 tahun.

JomSolat adalah permainan pendidikan yang direka untuk kanak-kanak berumur 3-7 tahun untuk mereka belajar solat. Kanak-kanak dapat melihat rajah bagi setiap pergerakan, bacaan didalam bahasa arab dan tulisan rumi serta terjemahan setiap perkataan. Audio bacaan juga disediakan bagi memudahkan kanak-kanak mengetahui cara bacaan dengan lebih berkesan.

Kanak-kanak juga berpeluang menguji minda mereka dengan menjawab soalan mudah yang disediakan di permainan 1 dan menguji ingatan mereka dalam permainan 2. Versi ini hanya menyertakan 4 soalan bagi setiap permainan. InsyaAllah kemaskini akan datang ada disediakan lebih banyak permainan dan soalan.

Sekiranya ada masalah yang terjadi, mohon sertakan model handphone dan versi Android untuk dijadikan rujukan pada report anda. Jika tidak keberatan perincikan lagi bagaimana Force Close/Stop/Masalah itu berlaku. Komen anda amat dihargai untuk memperbaiki sebarang masalah.

Bug, error, komen dan cadangan amat dialu-alukan.

* Aplikasi ini adalah untuk tujuan pendidikan.

© All rights belong to their respective owners.

Tags: Jom Solat, Solat, Mari Bersolat, Waktu Solat, Game Islamic, Belajar Solat, Kanak-kanak, Audio Solat, Bacaan Solat, Terjemahan Solat

Tags: permainan bahasa arab , mari bersolat kanakkanak , belajar bahasa arab

Users review

from 894 reviews

"Awesome"

9.2

Users activity

fatin

by fatin

Downloaded

Aspirasi

by Aspirasi

Downloaded

Badrul

by Badrul

Downloaded

nurul

by nurul

Downloaded

sety421

by sety421

Downloaded