FREE DOWNLOAD

JomSolat

  • SEARCH TYPE
  FREE DOWNLOAD


  Screenshots

  Description

  Aplikasi belajar Solat untuk kanak-kanak bermula umur 3 tahun.

  JomSolat adalah permainan pendidikan yang direka untuk kanak-kanak berumur 3-7 tahun untuk mereka belajar solat. Kanak-kanak dapat melihat rajah bagi setiap pergerakan, bacaan didalam bahasa arab dan tulisan rumi serta terjemahan setiap perkataan. Audio bacaan juga disediakan bagi memudahkan kanak-kanak mengetahui cara bacaan dengan lebih berkesan.

  Kanak-kanak juga berpeluang menguji minda mereka dengan menjawab soalan mudah yang disediakan di permainan 1 dan menguji ingatan mereka dalam permainan 2. Versi ini hanya menyertakan 4 soalan bagi setiap permainan. InsyaAllah kemaskini akan datang ada disediakan lebih banyak permainan dan soalan.

  Sekiranya ada masalah yang terjadi, mohon sertakan model handphone dan versi Android untuk dijadikan rujukan pada report anda. Jika tidak keberatan perincikan lagi bagaimana Force Close/Stop/Masalah itu berlaku. Komen anda amat dihargai untuk memperbaiki sebarang masalah.

  Bug, error, komen dan cadangan amat dialu-alukan.

  * Aplikasi ini adalah untuk tujuan pendidikan.

  © All rights belong to their respective owners.

  Tags: Jom Solat, Solat, Mari Bersolat, Waktu Solat, Game Islamic, Belajar Solat, Kanak-kanak, Audio Solat, Bacaan Solat, Terjemahan Solat

  Tags: permainan bahasa arab , belajar bahasa arab , mari bersolat kanakkanak

  Users review

  from 963 reviews

  "Awesome"

  9.2