Ayat-ayat Ruqyah (Audio)Screenshots

Description

Ayat-ayat Ruqyah Syariah Pengusir & Pembakar Jin

Al-Fadhil Ustaz Sharhan al-shafie al-Thobibi adalah pengamal perubat Islam yang telah lama bergiat aktif dalam menguabati pesakit-pesakit misteri gangguan jin dan syaitan

Definisi Ruqyah
Makna ruqyah secara terminologi adalah al-‘udzah (sebuah perlindungan) yang digunakan untuk melindungi orang yang terkena penyakit, seperti panas karena disengat binatang, kesurupan, dan yang lainnya. (Lihat An-Nihayah fi Gharibil Hadits karya Ibnul Atsir rahimahullahu 3/254)

Secara terminologi, ruqyah terkadang disebut pula dengan ‘azimah. Al-Fairuz Abadi berkata: “Yang dimaksud ‘azimah-‘azimah adalah ruqyah-ruqyah. Sedangkan ruqyah yaitu ayat-ayat Al-Qur`an yang dibacakan terhadap orang-orang yang terkena berbagai penyakit dengan mengharap kesembuhan.” (Lihat Al-Qamus Al-Muhith pada materi)

Adapun makna ruqyah secara etimologi syariat adalah doa dan bacaan-bacaan yang mengandung permintaan tolong dan perlindungan kepada Allah Subhanahu wa Ta’ala untuk mencegah atau mengangkat bala/penyakit. Terkadang doa atau bacaan itu disertai dengan sebuah tiupan dari mulut ke kedua telapak tangan atau anggota tubuh orang yang meruqyah atau yang diruqyah. (Lihat transkrip ceramah Asy-Syaikh Shalih bin ‘Abdul ‘Aziz Alus-Syaikh yang berjudul Ar-Ruqa wa Ahkamuha oleh Salim Al-Jaza`iri, hal. 4)
Tentunya ruqyah yang paling utama adalah doa dan bacaan yang bersumber dari Al-Qur`an dan As-Sunnah. (Ibid, hal. 5) [Sumber asysyariah]

Perdengarkan rukyah ini
Dengar MP3 RUQYAH SYARIAH sehingga tamat menggunakan HEADPHONE dengan volume yang kuat. Pejamkan mata dan jangan ikut bacaan ayat-ayat ini baik dimulut atau dihati. Perhatikan setelah selesai: denyutan jantung makin kencang, badan begegar, ada benda bergerak-gerak bawah kulit, mengantuk/menguap, batuk, gelisah, panas di tengkuk dll.

Jika ada mengalami sebahagian simptom-simptom di atas, kemungkinan besar ada jin yg menghuni tubuh anda. RUQYAH MP3 amat bagus diperdengarkan 3 kali sehari bagi mereka yg mengalami gangguan jin,kerana fadhilat ayat-ayat tersebut amat mustajab bagi mengusir jin-jin jahat/sihir serta memagar diri kita.

Kesannya selepas baca zikir itu adalah kita akan sendawa… Kira jin-jin dalam badan tu sakit dan kepanasan..Dengan mendengar MP3 ruqyah ini, insyaAllah mampu menyembuh segala penyakit misteri antaranya: Fikiran runsing/jiwa gelisah/khayalan, Pembatal Sihir, Saka/Santau, Pagar Rumah (Pengusir Jin & Syaitan), Ketenangan Rumah tangga, Anak-anak meragam/menagis tengah malam, Penambat kasih sayang antara anak/ibu bapa, Pendarahan berpanjangan bagi wanita (istihadah), Menguatkan ingatan dan hafalan dalam pembelajaran...

Cara Menggunakan MP3 Ruqyah
Bagi kesihatan diri dan keluarga,pasangkan mp3 ini didalam rumah/premis perniagaan 3 kali sehari atau pasangkan dari malam sampai pagi (auto repeat).

Bagi pesakit gangguan jin, dilarang memasangnya di dalam kereta, kesannya akan mengakibatkan kita mengantuk dan mengganggu pemanduan.

Bagi anak-anak yang menangis diwaktu malam,anda perlu pasangkan dengan kuat,insyaAllah jin/syaitan akan lari dari mengganggu anak-anak anda.

Untuk merawat histeria, sihir, saka dan lambat jodoh, sediakan 3 botol besar air mineral,buka penutupnya dan pasangkan mp3 ruqyah ini 3 round sebelah air tadi (kira-kira 1 jam 20minit). Air tadi dibuat minum seteguk untuk 3x sehari dan lakukan hari berikutnya sehingga air tadi habis. Tiap-tiap lepas solat perlu baca qursy 3 kali dan al insyirah 3 kali secara istiqomah. Kemudian sebelah malamnya pula, mp3 ruqyah ini hendaklah dipasang dari malam sampai pagi selama sebulan.

Bagi memulihkan rumah/premis perniagaan yang bermasalah, cuma pasangkan 3 kali sehari untuk 3 hari berturut-turut.

*BAGI UNTUK MENDAPATKAN KESEMBUHAN YANG MAKSIMUM BILA MENDENGAR MP3 RUQYAH INI,SILA PEJAMKAN MATA DAN DENGAR SEHINGGA TAMAT TANPA MENGIKUT BACAANNYA DIMULUT ATAUPUN DIHATI*

Tags: ayat ruqyah ustaz sharhan , ruqyah syariah ustaz sharhan , ayat ruqyah , bacaan ruqyah ustaz sharhan , ayat ruqyah ustaz sharhan mp3 , cd ruqyah ustaz sharhan , ruqyah ustaz sharhan , surah rukyah , ustaz sharhan mengusir jin

Users review

from 704 reviews

"Awesome"

9.2

Users activity

ruzi

by ruzi

Downloaded

san sufian

by san sufian

Downloaded

Noor

by Noor

Downloaded

Baihaki

by Baihaki

Downloaded

JeriBlack

by JeriBlack

Downloaded

Shuhaimi

by Shuhaimi

Downloaded

chandra

by chandra

Downloaded

haniza

by haniza

Downloaded

joi

by joi

Downloaded