Lilla ingrediensappen

Lilla ingrediensappen

FREE

(3 stars)

(11)


Download for Android

1,000 - 5,000 downloads

Add this app to your lists
View bigger - Lilla ingrediensappen for Android screenshot
View bigger - Lilla ingrediensappen for Android screenshot
View bigger - Lilla ingrediensappen for Android screenshot
View bigger - Lilla ingrediensappen for Android screenshot
Lilla ingrediensappen hjälper dig som glutenintolerant, laktosintolerant, mjölk- eller sojaproteinallergiker att hitta rätt i matdjungeln och undvika de ingredienser och tillsatser du kan vara överkänslig emot.

Vem är den till för?

Lilla ingrediensappen riktar sig främst till dig som är glutenintolerant, laktosintolerant, mjölkproteinallergiker eller sojaproteinallergiker. Givetvis är appen ett utmärkt hjälpmedel även för andra intresserade. Kanske har du en bekant som är glutenintolerant? Kanske driver du en resturang eller ett café? Lilla ingrediensappen kan alltid vara bra att ha till hands. Man vet aldrig när den kan komma till användning!

Varför finns den?

Att ha en livsmedelsöverkänslighet innebär ofta att ständigt vara på sin vakt. I regel krävs att man är extra uppmärksam på näringsinnehåll i maten och undersöker innehållsförteckningar på större delen av livsmedlen man äter. Något som ofta är både tidsödande och kräver stor kunskap.

Hur fungerar den?

Med Lilla ingrediensappen samlas allt på ett enda ställe. Applikationen är en lång lista med ingredienser, tillsatser och beteckningar relaterade till mat och livsmedel. Du kan hitta det du letar efter genom att använda sökfunktionen eller filtrera listan efter någon överkänslighet. När du har hittat det du söker finns det information om vilka överkänsliga som bör undvika ingrediensen.

Vilka har gjort den?

Lilla ingrediensappen är baserad på vetenskaplig forskning och framtagen i samarbete med Kostupplysningen.se - Sveriges största nätverk av dietister, kostvetare och nutritionister.

Tags: lilla ingrediensappen, ingrediensappen.

Recently changed in this version

Lilla ingrediensappen har nu optimerats för Android 4.0-enheter och har även fått bättre sökfunktion.

(v1.1.2)
Utseendet har uppdaterats för att bättre efterlikna temat för Android 4.0-enheter. Proportioner har justerats och sökrutan är flyttad.
En rapporterad krasch vid användandet av sökfältet bör nu vara åtgärdat. Om inte, skicka rapport!


Comments and ratings for Lilla ingrediensappen

  • There aren't any comments yet, be the first to comment!