VoedingwaardetabelScreenshots

Description

Wil je weten wat je BMI is? Wil je weten wat er in voedingsmiddelen zit of wil je gewoon gezond eten? Dan is deze app helemaal voor jouw. Of je nu een dieet volgt of niet, deze App geeft je de mogelijkheid om verantwoorde keuzes te maken en de balans te vinden tussen wat je lekker vindt en wat goed voor je is. De tabel geeft voor een ruim 1000 voedingsmiddelen de voedingswaarde, vitamines en mineralen weer.

Zo kun je bv snel:
- de voedingswaarde, vitamines en mineralen van producten opzoeken;
- de gevoelswaarde en de gezondheidswaarde bekijken
- producten bekijken per 100g of per portie
- zien hoeveel je bij een gekozen product moet bewegen om deze te verbranden
- rangschikken op vetgehalte, zoutgehalte, etc
- per productgroep bekijken
- je BMI bereken
- en meer...

** ‘de gevoelswaarde’ en de ‘gezondheidswaarde’ **
Daarnaast introduceert de App twee nieuwe begrippen ‘de gevoelswaarde’ en de ‘gezondheidswaarde’. De rapportcijfers hierin opgenomen zijn tot stand gekomen door een uniek kwantitatief consumentenonderzoek. Welke stemming roept een product op. Hoe positief of negatief beleven we een product. De ‘ultieme’ gevoelswaarde van een product gaat meestal samen met het koesteren van een lekkere smaak. Ook zaken als prijs, verpakking en merk spelen daarbij een rol. Maar ook herinneringen, emoties en opvattingen over eten bepalen hoe we over een product denken. Bij het gezondheidsonderzoek hebben we de consument gevraagd hoe gezond of ongezond hij een product vindt. welk verband zien we in relatie met gezondheid? Het oordeel van de consument wordt daarbij deels gebaseerd op de kennis die hij over dat product heeft, Hoeveel zout, kleur-, geur- en smaakstoffen, vezels, vitamines en mineralen bevat het product. Is het een vers product of in hoge mate industrieel bewerkt.

** Rekenmodules **
De App bevat een aantal rekenmodules. Zo kun je eenvoudig met behulp van de Body Mass Index (BMI) laten uitrekenen of je op het juiste gewicht zit of iets (veel) te zwaar bent.
De activiteitstest vertelt hoeveel kcal energie je hebt verbruikt bij een halfuurtje hardlopen, tennissen of fietsen. De lijst bevat ruim 70 verschillende activiteiten.
De alcoholtest geeft een indicatie van het promillage alcohol (het bloedalcoholgehalte) in je bloed na een avondje stappen. Is het beter om een taxi naar huis te nemen.
De BMR test berekend je persoonlijke ruststofwisseling. Dit is de energiebehoefte van je lichaam nodig om alle noodzakelijke lichaamsprocessen te kunnen verrichten.

** Achtergrondinformatie **
In de rubriek “wat is wat” wordt in eenvoudige bewoordingen achtergrondinformatie gegeven over de diverse voedingsstoffen. Tevens wordt er ook uitleg gegegeven bij de verschillende rekenmodules.

** LET OP **
Deze App is ontwikkeld voor de smartphone en heeft beperkingen op een tablet (bv sorteer functie zit onder homeknop).

Users review

from 227 reviews

"Great"

7