Promillekoll

Promillekoll

FREE

(3 stars)

(1K)


Download for Android Like

100,000 - 500,000 downloads

Add this app to your lists
Appen hjälper dig att hålla dig  under 0,6 promille.

Varför just 0,6? För att det välbefinnande som alkohol ger faktiskt minskar när man överstiger den nivån. (Då minskar hjärnans förmåga att ta upp de belöningsämnen som alkoholen frisätter.)

Så att dricka mer är egentligen bortkastade pengar. Och onödiga kalorier. Det innebär också mycket högre risk. Ju mindre man dricker, desto bättre är det för hälsan.

Och nu är det enklare än någonsin att hålla koll på sin promillenivå. När du har laddat ner appen anger du först kön, vikt, längd och ålder. Sedan är det bara att lägga in vad du dricker, så kan du följa din promillenivå i realtid. Om du vrider telefonen ser du hur din promillekurva kommer att se ut. (Och hur många kalorier du har fått i dig, i form av alkohol.)

I appen kan du också läsa mer om konsten att  minimera riskerna med alkohol. Och du får praktiska tips om hur man kan hålla sig under en viss nivå även när man inte vill gå hem tidigt.

Varför har Systembolaget tagit fram den här appen? För att göra det lite lättare att inte dricka för mycket. Till skillnad från andra butikskedjor behöver vi inte oroa oss för att det kan minska vår försäljning. Vårt uppdrag är inte att göra så stora vinster som möjligt, utan att bidra till att alkoholproblemen blir så små som möjligt.

Därför vill vi också berätta att appen inte kan användas för att avgöra om du kan köra bil. (En app kan bara ge en uppskattning av din promillenivå, och förmågan att köra bil kan vara rejält nedsatt även efter det att alkoholen har gått ur kroppen.)

Tags: systembolaget promillekoll, promillekoll, promillekoll körklar till mobiltelefon, promille, hut använder man promillekoll, christer frövik systembolaget, körklar promille, körklar, promillekoll köra bil, safe promillekoll.

Recently changed in this version

Den stora nyheten är att appen nu också håller koll på hur många kalorier du får i dig, i form av alkohol. Sedan har flera små förbättringar gjorts, utifrån användarnas feedback. Exempelvis kan du nu stänga av ljudet om du vill.


Comments and ratings for Promillekoll
 • (42 stars)

  by Henrik Andersson on 31/05/2014

  +En kul och bra app som dessutom gör kvällen mer ekonomisk. - Utvecklarna har vänt scroll-listerna bak-o-fram i appen för input. Skapar viss irritation vid input. - Kräver fullständig internetåtkomst, men använder inte detta. Ändra detta så blir det 5 stjärnor!

 • (42 stars)

  by Nils Gasslander on 17/04/2014

  Socialismen värmer, men ljuden borde gå att stänga av, och scroll går åt fel håll. Idén är dock otrolig på flera sätt, använder den varje gång jag dricker numera!

 • (42 stars)

  by Klas Gjølmesli on 04/04/2014

  Clearly, this app is not made by a Norwegian. Typical Swedish nonsense to set limit at 0,6. Nationality should be an adjustable parameter. Also, age must adjust limit upward, suggest 43=1,0.

 • (42 stars)

  by Olle Öberg on 03/04/2014

  Värdelöst att appen bara mäter upp till 0,8%, jag vill veta min promille-halt efter 30 cl tequila och fem öl! Dåligt att man bara kan välja att man är över 18, bara för att alkohol inte säljs till yngre i Sverige betyder det inte att att alla 15 åringar som beställer billig sprit på internet från Tyskland inte vill veta (skryta om vem som har högst) promille-halt!

 • (42 stars)

  by Dan Isacsson on 03/03/2014

  Den slutade att variera promillehaltem redan efter första drinken. Hamnade på 0.4 och var kvar där efter två drinkar till inom en timme.

 • (42 stars)

  by Thomas Lloyd Owen Felstead on 10/02/2014

  Would be really fun if it went above 0.8.... but it doesn't so useless!

 • (42 stars)

  by Johan Widenkvist on 07/02/2014

  Promillehalten ändras inte, den ligger bara på 0,00 hur många drycker jag än lägger till. Hade vart kul om den funkade dock.

More comments