Pravoslaven Kalendar

Pravoslaven Kalendar

FREE

(5 stars)

(477)


Download for Android Like

10,000 - 50,000 downloads

Add this app to your lists
Language: Macedonian
Year: 2015

Pravoslaven Kalendar is a simple Android app that displays the religious holidays from the Macedonian Orthodox calendar.

Features:
* Beautiful design
* Artwork and icons from the rich Orthodox history
* Display of the holidays for the current year
* Detailed description for all saints
* List of fasting / allowed foods for the current day
* Calendar widget for convenient display on your homescreen
* Calendar with major religious and national holidays
* Wallpaper with Orthodox artwork
* Holiday's sharing
* Favorite holiday notifications

The code is open source and anyone can contribute.
https://github.com/TheMedo/PravoslavenKalendar

The font used for the major holiday is the new Macedonian font - Kapak
http://www.creativexchng.com/

-

Јазик: Македонски
Година: 2015

Православен Kалендар е едноставна Андроид апликација која овозможува преглед на верските празници од македонскиот православен календар.

Карактеристики:
* Елегантен дизајн
* Икони од богатата Христијанска историја
* Приказ на празниците за тековната година
* Детален опис за сите празници и светци
* Листа на пости и дозволени типови храна за тековниот ден
* Календар (џиџе) за брз пристап од работниот екран
* Календар со означени верски и национални празници со неработни денови
* Можност за поставување дневни позадини со Христијански икони
* Споделување на празници
* Известувања за омилените празници

Кодот е отворен и секој може да придонесе за развојот на Православниот Календар.
https://github.com/TheMedo/PravoslavenKalendar

Фонтот на големиот празник е новиот македонски фонт - Капак
http://www.creativexchng.com/

Tags: pravoslaven kalendar 2013, pravoslaven kalendar 2013 mk, pravoslaven kalendar, makedonski pravoslaven kalendar, pravoslaven kalendar mart, pravoslaven kalendar mk 2013, pravoslaven kalendar 2013 makedonija mart, pravoslaven kalendar 1971, pravoslaven kalendat 2013, pravoslaven kalendar 2013 makedonija.

Recently changed in this version

Small bug fixes.
-
Отстранување на мали грешки.


Comments and ratings for Pravoslaven Kalendar
 • (74 stars)

  by Blagojcho Urumov on 03/04/2015

  Nice

 • (74 stars)

  by Dragica Neloska on 28/02/2015

  Super aplikacija za moderni Pravoslavni Hristijani. Posebno posledniot update, so slika od ikona od svetci, sto e dozvoleno vo postite ...

 • (74 stars)

  by dejan Filipovski on 27/02/2015

  Bravo

 • (74 stars)

  by vlatko risteski on 25/02/2015

  Od kako ja apdejtirav aplikacijava voopsto ne sum zadovolen, raboti samo koga ima internet i bez internet ne moze da se citaat poslaniata. Ve molam storete nesro okolu toa

 • (74 stars)

  by Mawo Srnce on 11/02/2015

  Ве молам поправете ја апликацијава откако ја абдејтирав не сака да работи се отвора и одма се затвора ми вели се извинувам апликацијата престана да работи поправете ја

 • (74 stars)

  by Dushan Janeski on 28/01/2015

  Dizajnot e super no nema opcija za prebaruvanje na praznicite za koi bi go pokazal datumot,bi bilo dobra opcija da ima

 • (74 stars)

  by Vladica Kostovski on 23/01/2015

  Odlicna aplikacija so podobren izgled od prethodnata

More comments