FREE DOWNLOAD

Eniro på Sjön - Gratis sjökort

  • SEARCH TYPE
  Eniro på Sjön - Gratis sjökort icon

  Eniro på Sjön - Gratis sjökort

  by: 1.4K 7.6

  7.6 Users
  rating
  FREE DOWNLOAD


  Screenshots

  Description

  Eniro på sjöns senaste version (2017) hyllas av tidningen Praktiskt Båtägande och får bl.a. omdömet "Bra köp". Appen har tidigare även hyllats av tidningen På Kryss, vunnit pris som årets nyttotjänst (Guldmobilen) och beskrivits som ”den i särklass billigaste navigationsappen” och ett ”fantastiskt komplement”.

  Nu är det dags att ta Eniro på sjön till nästa nivå – med hjälp av AIS! I nya betal-versionen 3.0 har Eniro på sjön utrustats med AIS (Automatic Identification System) som gör det möjligt att i realtid identifiera och följa andra fartyg. Vi har samtidigt passat på att uppdatera hela designen för appen.

  Med Eniro på sjön kan du sedan tidigare söka efter allt såsom gästhamnar, naturhamnar, sjömackar och sjökrogar. Du får självklart även gratis sjökort via Sjöfartsverket och med Eniros sök integrerat i appen kan du även söka efter flytvästar och andra tillbehör.

  Eniro på sjöns gratis-version innehåller:

  - Gratis sjökort
  - Svenska och norska sjökort
  - GPS-position på sjökort, kurspil, karta i färd- och nordriktning, och satellitbilder
  - Eniros söktjänst är integrerad. Sök lokalt efter närmaste gästhamnar, naturhamnar, sjömack, varv, övernattningsställe, restaurang
  - "Man overboard"-funktion som sparar all nödvändig information på en och samma skärmbild i din kamerarulle som nödnummer, koordinater, kartbild på nuvarande GPS-position, VHF-kanal samt klockslag
  - Appen stöder både din mobil och din surfplatta

  Appen kan också uppgraderas för en engångssumma och du får då ytterligare funktionalitet för att lättare kunna planera din tur på sjön.

  I PRO-versionen ingår:

  - AIS (Automatic Identification System) med helikopterperspektiv (se fartyg över hela Sverige)
  - Möjligheten att med AIS hålla koll på fartygs identitet och status samt fakta om storlek, typ av last och destination
  - Möjlighet att spara delar av kartan offfline så att du slipper vara uppkopplad
  - Möjlighet att lägga upp rutter med waypoints samt spara dina favoritrutter
  - Kurs
  - Fart över grund
  - Med endast ett köp får du Eniro på sjön både till din mobil och din surfplatta (Under föutsättning att din surfplatta använder Android)

  Eniro på sjön är ett utmärkt planeringsverktyg inför båtresan och ska ses som ett komplement till befintlig navigationsutrustning. Eller för att citera tidningen På Kryss (nr 5 2015) ”gratis-app som bör finnas i din surfplatta eller smarttelefon även om du har en annan app”.

  Tips! Stäng av GPS:en när du är klar, annars kommer den dra mycket batteri.

  Tags: eniro på sjön , eniro för sjön , eniro på sjön test , hans ryrstedt , på sjön eniro test

  Users review

  from 1.352 reviews

  "Great"

  7.6

  Users comments

  Bravelowis Stan

  by Bravelowis Stan

  Sep 17, 2016  |  "Poor"

  Bara visas en tomtkarta...

  Jens Sandin

  by Jens Sandin

  Aug 31, 2016  |  "OK"

  Fungerar inte på Motorola!!! Appen är enkel att använda och nerladdning av offline-kartor fungerar bra för mig. Presentation av farten fungerar dock inte på Motorola-telefoner. En "bugg" i telefonen har jag fått som svar.

  A Google user

  by A Google user

  Aug 27, 2016  |  "Awesome"

  I go sailing/racing all along the coast of Sweden and this saves me from having to keep updated charts of everywhere. Takes me from harbor to starting line wherever that may be.

  Andreas Tarandi

  by Andreas Tarandi

  Aug 24, 2016  |  "Good"

  Har använt betalversionen några veckor nu, och är relativt nöjd. Det är trevligt att kunna planera rutter och till viss grad använda för grovnavigering under körning. Det finns dock ett antal saker som drar ner betyget: 1. Det går inte att radera rutter man skapat. 2. Det går inte att vända på en rutt (för att köra den tillbaka). 3. När man sätter GPSen på att följa båten hade det varit trevligt om det inte var centrerat, utan att båten snarare var på 3/4 av skärmen i höjdled (jag är inte jätteintresserad av vad som är bakom mig) 4. Saknar spårningsplotter-funktionaliteten som finns på iOS

  David Johansson

  by David Johansson

  Aug 04, 2016  |  "OK"

  Här är fyra förbättringsförslag: 1. När man försöket zooma in eller ut händer det ofta att den får spel och börjar rotera varv på varv. Det måste bli svårare att rotera! 2 Det måste bli enklare att snabbt mäta avstånd och bäring till en punkt. Nu måste man få in och skapa en rutt för detta vilket är väldigt tidsödande. 3. Har man skärmen av ett tag och startar upp appen igen så har den helt glömt bort vilken rutt man är på. 4. Sjökortet saknar skala.

  Rickard Schoultz

  by Rickard Schoultz

  Jul 30, 2016  |  "Awesome"

  Bra gjort, Eniro.