ERA

ERA

100,000 - 500,000 downloads

Add this app to your lists
ERA fm adalah radio Bahasa Malaysia berformat terulung di Malaysia, mula bersiaran pada tahun 1998. ‘Kini Hanya Memainkan Muzik Hit Yang Terbaik’, ERA fm mempunyai pendengar 3.5 juta dan sarat dengan hiburan semasa, menjadi radio pilihan pendengar yang berumur 18-34 tahun.

Lagu yang diputarkan di ERA fm adalah muzik semasa paling popular, sama ada tempatan mahupun antarabangsa, termasuklah nyanyian Yuna, Justin Bieber, Hujan, Aizat, Super Junior dan Ungu. ERA fm menyajikan bukan sahaja hiburan, tetapi juga informasi dan perkembangan terkini sambil pendengar ditemani celoteh penyampai-penyampai ‘berjiwa rakyat’ yang mampu mewarnai hari sesiapa sahaja.

Terkini, ‘JoHaRa Pagi ERA’ diperkenalkan sebagai teman sarapan rakyat Malaysia. Gelak tawa dan keramahan mereka mengajak pendengar untuk berasa seolah-olah mereka sebahagian daripada ahli keluarga stesen ini. Pada hujung minggu pula, ‘Carta ERA 40 Bersama Aznil Hj. Nawawi’ yang menyaksikan pertarungan lagu-lagu hit masa kini, merupakan rancangan yang paling ditunggu-tunggu.

Setiap detik pasti riuh bersama ERA fm !

Era FM
Astro Radio Sdn Bhd (403472-D)

Tags: carta hit era, free wallpaper johara pagi era, list lagu yang selalu diputarkan di radio era, radio era.

Screenshots ERA
View bigger - ERA for Android screenshot
View bigger - ERA for Android screenshot
Comments and ratings for ERA
  • (70 stars)

    by naruto taiko on 18/04/2014

    Nanti hilang peminat and kurang sokogan

  • (70 stars)

    by Nur Aisha Ghazali on 17/04/2014

    Nak buat app cam station radio luar negera tapi bongok! Ape saje takley main pt negeri lain!! Stupid

  • (70 stars)

    by Ding Jd on 14/04/2014

    saya yang dah berumur 38 tahun ni pun dengar radio era juga tak kan yg berumur 18-34 saja yang suka dengar hihihi apa pun 5 bintang untuk app ni....

  • (70 stars)

    by smsioi loi on 12/04/2014

    Nak try jgak .

  • (70 stars)

    by Hady Dy on 07/04/2014

  • (70 stars)

    by Sakinah Kodo on 06/04/2014

    Easy to download..

  • (70 stars)

    by Eka Khairina on 06/04/2014

    Pui