Radio Malaysia Kelantan FM

Radio Malaysia Kelantan FM

10,000 - 50,000 downloads

Add this app to your lists
Kelantan FM atau RTM Kelantan merupakan sebuah stesen radio di Malaysia yang bertanggungjawap menyediakan perkhidmatan penyiaran dan penyebaran maklumat untuk mewujudkan masyarakat yang harmonis, maju dan bersepadu selaras dengan wawasan negara.

Di Kelantan FM, kami mengotakan slogan "Penuhi Citarasa Anda", dengan mengorak langkah seiringan dengan ledakan teknologi dan citarasa terkini apabila kami menyediakan perkhidmatan untuk pengguna peranti Android.

Dengan aplikasi Android ini, para pengguna dapat:-
1. Mendengar siaran Kelantan FM
2. Membaca berita terkini
3. Mendapat pengumuman terkini
4. Mendapat pandu arah secara navigasi ke RTM Kelantan
5. Menonton Kelantan TV
6. Mengenali DJ serta rancangan dan lain-lain lagi

Aplikasi ini juga mempunyai fungsi Administrator untuk membolehkan kami menghantar sebarang pengumuman ringkas secara terus kepada semua peranti android. Fungsi ini penting untuk menyalurkan sebarang berita mutakhir yang berinformasi, penting, tergempar atau kecemasaan untuk pengetahuan segera pendengar.

Pendengar setia Kelantan FM kini dapat mengikuti DeeJay kegemaran yang sentiasa membawa maklumat terkini dan berilmiah serta rancangan penuh sensasi dengan hanya menggunakan peranti Android.

Kepada peminat "Red Warriors", dapatkan berita terkini dari DeeJay Kelantan FM untuk perkembangan semasa pasukan bolasepak Kelantan.

Di Kelantan FM, para pendengar akan mendapat kepelbagaian rancangan berinformasi dan hiburan seperti Renungan, Dinamik, Ceramah Pilihan, Program Inovasi, Aduan Awam, Resepi, Idola Remaja, Kerjaya, Doktor di Radio, Forum Islam, Panorama Sukan dan lain-lain.

Dengan kemudahan aplikasi ini, pendengar di luar Kelantan kini boleh mendapat maklumat tentang aktiviti terkini yang berlangsung di negeri Kelantan seperti karnival, ekspo, sukan dan sebagainya untuk maklumat pelancungan dan perniagaan.

Kini masalah capaian frekuensi radio tidak lagi menjadi halangan kepada pendengar setia Kelantan FM kerana aplikasi ini menggunakan rangkaian internet. Malahan rakyat Kelantan yang berada di luar negara juga boleh mengikuti siaran Kelantan FM untuk mengikuti perkembangan di kampung halaman.

Selamat mendengar Kelantan FM.... kami komited untuk "Penuhi Citarasa Anda".

Tags: rtm kelantan fm, radio kelantan, deejay kelantan fm, kelantanfm script, kelantanfm@rtmgovmy, bola kelantan.

Comments and ratings for Radio Malaysia Kelantan FM
 • (64 stars)

  by Amir Syazwan on 11/04/2014

  Timo kaseh bnyok . Kawe dngar puah ati

 • (64 stars)

  by Mukram Idris on 26/03/2014

  Jijok angin molek

 • (64 stars)

  by Zam Abd Manah on 18/03/2014

 • (64 stars)

  by mnorin jb on 22/02/2014

  bole lh kn..

 • (64 stars)

  by nor amran on 15/02/2014

  Kemah keming

 • (64 stars)

  by Edy Baik on 09/02/2014

  Finally, it's working properly.

 • (64 stars)

  by siti naniza niza on 05/02/2014

  Good job