Kurani shqip

Kurani shqip by DawaTools

FREE

(3 stars)

(2K)


Download for Android Like

100,000 - 500,000 downloads

Add this app to your lists
- Aplikacion i Kuranit të madhërishëm falas. Përktheu kuptimet e tij nga gjuha arabe: Prof. Hasan I. Nahi.
Përgatiti për botim: Instituti Shqiptar i Mendimit dhe i Qytetërimit Islam
Tiranë, 2006
Kaptinat paraqiten me vargjet origjinale (arabisht) dhe me përkthim shqip.
- Keni mundësinë e paraqitjes së tërë kaptinës si dhe varg për varg. Tek kërkimi mund ta shkruani një fjalë, pjesë të fjalës apo frazë dhe mund të kërkoni në gjithë Kuranin se në cilat vargje përmbahet ajo fjalë.
- Audio recitimi është në dispozicion vetëm për kaptinën FATIHA dhe për gjitha suret e xhuzit amme (prej surës 78 deri tek surja 114).
Nëse klikoni mbi ndonjë varg fillon audio-interpretimi i vetëm atij vargu. Nëse klikoni për kohe pak më të gjatë mbi ndonjë varg, atëherë fillon interpretimi i atij vargu dhe i gjithë vargjeve deri në fund të surës duke u zhvendosur edhe pamja tek ai varg që është duke u interpretuar.
- Audio - recituesi i vargjeve origjinale të Kuranit:
Imami i mesxhidit në Medinë: Ali el - Hudheif
- Ky aplikacion është i pavarur nga interneti, përveç gjatë shkarkimit dhe instalimit nga play store.
- Aplikacionit i nevoiten 35 MB të lira në memorien e smart phone-it për tu instaluar.
- Mundësia e kopjimit të tekstit shqip të ndonjë ajeti dhe futja e tij ndokund për dergim apo publikim.
Te mundësia e kërkimit -> kerkoni ndonjë fjalë të caktuar dhe në ajetet që ju shfaqen ku përmbahet ajo fjalë, klikoni mbi ndonjë ajet për afër 2 - 3 sekonda, dhe më pas ju shfaqet lajmërimi që teksti shqip i ajetit u kopjua me sukses. Këtë tekst tani mund ta përdorni ku të doni.
- Poashtu, tek funksioni i kërkimit pasi të keni kërkuar një fjalë apo frazë të caktuar dhe ju janë shfaqur rezultatet, duke klikuar për një kohë të caktuar mbi ajetin e caktuar, mund ta ndani tekstin shqip të këtij ajeti me dikë tjetër përmes emailit, facebook-ut etj.
Nëse është fjala për FACEBOOK është parakusht që ta keni të instaluar aplikacionin e FACEBOOK-ut në paisjen tuaj. Për shkak të një BUG-i të FACEBOOK-ut mund që të teksti i ajetit të mos shfaqet automatikisht, mirëpo përdorni PASTE si zakonisht.

Tags: kuranishqip hasan nahi, libri kurani shqip, kurani-shqip hasan nahi, perkthimi i kuranit, kuranishqip, kurani qiellor, kurani shqip, radio udhezimi kurani, perkthimi i kuranit nga hasan nahi video.

Recently changed in this version

1) Tek kërkimi pasi të keni kërkuar një fjalë apo frazë të caktuar dhe ju janë shfaqur rezultatet,
duke klikuar për një kohë të caktuar mbi ajetin e caktuar, mund ta ndani tekstin shqip të këtij ajeti me dikë tjetër përmes emailit, facebook-ut etj.
Nëse është fjala për FACEBOOK është parakusht që ta keni të instaluar aplikacionin e FACEBOOK-ut në paisjen tuaj. Për shkak të një BUG-i të FACEBOOK-ut mund që të teksti i ajetit të mos shfaqet automatikisht, mirëpo përdorni PASTE si zakonisht.


Comments and ratings for Kurani shqip
 • (42 stars)

  by Viki Bajrami on 29/06/2014

  Faleminderit shum, All llahu ju shperbleft

 • (42 stars)

  by Granit Muliqi on 28/06/2014

  The best Application for Islam in Kosovo.

 • (42 stars)

  by Gezim Beka on 24/06/2014

  Shume mire

 • (42 stars)

  by Mergim Ujkaj on 24/06/2014

  Shum mir ju lumt

 • (42 stars)

  by Jetlum Myrtaj on 17/06/2014

  A ka mundsi me bo nje verzion ma te leht, ma pak Mb, psh pa recitime.

 • (42 stars)

  by ali bajrami on 13/06/2014

  ayni da

 • (42 stars)

  by tefik saiti on 22/05/2014

  Pse nuk eshte e mundshme te ndegjosh ajetet?

More comments