KERK en RADIO

KERK en RADIO

$4.35

(1 stars)

(2)


Download for Android

50 - 100 downloads

Add this app to your lists
Met deze software kunnen bijna 1800 Nederlandse kerkradiostations worden beluisterd, evenals ongeveer 150 buitenlandse kerkradiostations plus circa 600 gewone Nederlandse radio omroepstations.

Ook kunnen eerdere uitzendingen van kerkradiostations worden beluisterd. Deze "kerkdienst gemist" functie maakt gebruik van zogenaamde Podcasts.

De "Kerk en Radio" software biedt vier modes:

1. Kerkradio stations die momenteel uitzenden.
2. Alle Nederlandse kerkradio stations.
3. Buitenlandse kerkradio stations.
4. Nederlandse reguliere radio stations.

Met het aanraakscherm kan op de gebruikelijke Android wijze in de vier lijsten worden gezocht. In de linkerlijst worden de namen van de radiostations getoond. Als een kerkradiostation wordt aangeraakt dan probeert de software direct een lijst met eerdere uitzendingen (podcasts) samen te stellen. De zoekresultaten worden dan rechts getoond.
Er zijn vrij grote knopjes toegepast die ook gemakkelijk te vinden zijn door blinden en slechtzienden.

Een live-uitzending kan worden beluisterd door de blauwe (naar rechts wijzende) pijl aan te raken. Dit kan ook worden gedaan door "lang" op een regel te klikken.

Een Podcast kan worden beluisterd door in de rechterlijst een regel aan te raken. Als je een regel "lang" aanklikt wordt ook de titel van de Podcast gezegd, voorafgaande aan het openen van de Podcast.

Een krachtige functie is de mogelijkheid om doormiddel van spraak een kerk- of gewoon radiostation in de lijsten te vinden. U hoeft dan slechts een deel van de naam van het station te zeggen en de software springt vervolgens direct naar de eerste de beste regel waar deze zoekterm in voorkomt. Druk hiertoe op het microfoonknopje en zeg de naam van de kerk of van een gewoon radiostation.

Het is ook mogelijk om een station te vinden door een (deel van de) naam in het bovenste tekstveld in te typen.

De Kerk en Radio software kan ook tegen u praten. We adviseren u om een Nederlandstalige TTS stem op uw Android mobiele telefoon of tablet PC te installeren. Goede stemmen zijn in de Google Play store te vinden van o.a. Svox ("Jan" en "Lena"), Acapela ("Daan" en "Jasmijn") en Ivona ("Ruben" en "Lotte").

Tenslotte is vermeldenswaardig dat sommige buitenlandse kerkradiostations traag openen. De oorzaak is veelal het langzame, minder ontwikkelde Internet in de betreffende landen.

We wensen u veel plezier en nut van deze software.

DSH electronics
Leidschendam
www.dsh2000.com
info@dsh2000.com.

Tags: kerkdienst gemist, app kerkdienst gemist, kerkdienst gemist op tablet, kerkdienstgemist, kerk en radio, kerkdienst, kerkdienst gemist tablet, radio, kerkdienstgemist tablet, kerkdienstgemist app google.

Recently changed in this version

Versie 2.6 is op 1 jan.2014 uitgebracht:
De lijst met kerkstreams is opgeschoond en ook worden eerdere uitzending van een nog groter aantal kerken getoond. Alle eerdere uitzendingen kunnen razendsnel worden geopend en beluisterd.
Ook is de layout verbeterd.schermmode nu onder elkaar getoond. Diverse verbeteringen.


Screenshots KERK en RADIO
View bigger - KERK en RADIO for Android screenshot
View bigger - KERK en RADIO for Android screenshot
Comments and ratings for KERK en RADIO

  • There aren't any comments yet, be the first to comment!