AvtoBusko

AvtoBusko

FREE

(5 stars)

(6)


Download for Android

10 - 50 downloads

Add this app to your lists
View bigger - AvtoBusko for Android screenshot
View bigger - AvtoBusko for Android screenshot
View bigger - AvtoBusko for Android screenshot
View bigger - AvtoBusko for Android screenshot
АвтоБуско е апликација наменета за тотална навигација на корисникот во јавниот градски превоз во Скопје. Таа претставува локациски базиран сервис, кој преку користење на сензорите овозможени од вашиот уред и преку моќни статистички пресметки ви дава информација како најбрзо да стигнете од вашата локација, до посакуваната дестинација. Основната намена е корисник кој воопшто не го користел јавниот градски превоз да може лесно и брзо да добие информации како најлесно да стигне до посакуваната дестинација. Целта е да се обезбеди едноставна навигација низ околината на корисникот и без никакво знаење за инфраструктурата лесно да се стигне до посакувата дестинација. АвтоБуско може да ви каже точно каде, кога и во кој автобус да се качите за најбрзо, најлесно и најефтино да стигнете до вашата дестинација. Апликацијата користи напредни статистички и предвидувачки методи кои што со голема точност можат да ја одредат позицијата на секој автобус во даден момент и на база на тоа да ви дадат прецизни информации за тоа кога ќе пристигне автобусот што го чекате.

Покрај планирањето на патувања АвтоБуско може да се искористи и во други прилики. Опцијата за следен автобус ви кажува кои автобуси и во колку часот ќе пристигнат наредни на станицата на која што се наоѓате (или пак на било која друга станица). Со ова ви се овозможува поголема слобода да можете сами да си го испланирате патувањето или ако едноставно сакате да знаете кој автобус ќе дојде следен.
Друга намена на АвтоБуско е тоа што можете да добиете информација за секоја станица што е околу вас. Ова значи дека со помош на Google Maps ви се прикажуваат сите станици во градот заедно со информациите за секоја од нив, односно кои се линии застануваат на таа станица. Последна намена е можноста да го видите возниот ред на автобусите (во оваа верзија само за автобусите на ЈСП), на многу лесен и едноставен начин.

Tags: автобуско, автобуси, грацки јавен превоз во скопје, free avtobusko, avtobusko, avtobuskofree, avtobusko aplikacija, %d0%90%d0%b2%d1%82%d0%be%d0%b1%d1%83%d1%81%d0%ba%d0%be, јсп возен ред, Автобуско.

Comments and ratings for AvtoBusko

  • There aren't any comments yet, be the first to comment!