Staničar

Staničar

FREE

(5 stars)

(7)


Download for Android

100 - 500 downloads

Add this app to your lists
View bigger - Staničar for Android screenshot
View bigger - Staničar for Android screenshot
View bigger - Staničar for Android screenshot
View bigger - Staničar for Android screenshot
!! Aplikacija nije ažurirana, pa stoga izračunavanje neće biti tačno !!
Staničar je pametni priručnik za sve putnike gradskog autobuskog prevoza grada Banjaluka i uskoro čitave BiH. Da li možda Staničar rješava probleme izlaska na kraj sa neefikasnim „snalaženjima“ u javnom prevozu?
Poslije obilježavanja početne i odredišne stanice u prilici smo da otkrijemo koji je to autobus koji će najprije doći do stanice koju smo označili kao početnu i sa koje stanice i u koliko sati taj autobus polazi. Zajedno se prikazuje i vrijeme u koje dolazi, odnosno za koliko minuta. Takođe možemo saznati koliko je dug put do odredišne stanice prostorno i vremenski.
Posebno za kreiranje geografskog informacionog sistema mapirane su sve stanice u gradu koje su vezane sa redovima vožnje linija sa kojima aplikacija raspolaže. Pa tako pomoću mape možemo označiti početnu i odredišnu stanicu. Moguće je i da nađemo svoj trenutni položaj pomoću gps-a i npr. saznamo koja je nama najbliža stanica. Na dohvat ruke nam je i da pogledamo rute autobuskih linija.
Ako neko treba da razgleda red vožnje u obliku tabela –tu su dostupni svi redovi vožnje linija koje aplikacija obrađuje. Dostupne su još neke opcije kao što je tajmer za alarmiranje kada dođe vrijeme predviđeno za dolazak autobusa, upozorenje kada se nađemo na određenoj razdaljini do odredišne stanice i odgovor upita da li trebamo ponijeti kišobran.
U budućnosti plan je da se obuhvate sve prigradske linije, kao i linije većine gradova BiH. Ali svakako jedna od najvećih ambicija bi bila integracija staničara sa jeftinim gps-modulima koji bi se ugradili u autobuse ili mobilnim kupovinom karata.

Glavni algoritam aplikacije koristi informacije sa: http://autoprevoz.org/redvoznje.php i http://www.bocactours.com/ponuda.html .

*** KEYWORDS ***
gradski prevoz, javni prevoz, banja luka, autoprevoz, bočac turs, prevoz, stanica, stajališe, karta, banja luka bus, bosna i hercegovina, bih, stanicar software

Tags: staničar.

Comments and ratings for Staničar
  • (75 stars)

    by Jovan Davidovic on 11/12/2012

    Mapa je cudesna, komplikovano i prakticno izracunavanje najranijeg adekvatnog autobusa je cisti ekspertni sistem ... alarmi su bas korisni ... mnostvo dodatnih konkretnih funkcija ... unikatan dizajn ... svaka cast autoru na ogromnom trudu i izvanrednoj a