Vendrell: lletres i castellsScreenshots

Description

Itinerari per la literatura castellera del Vendrell.

Aquest "Itinerari per les lletres castelleres del Vendrell" proposa fer una passejada pel centre de la vila del Vendrell i recordar indrets i autors, vinculats amb el món cultural del municipi, que han dedicat part de la seva obra escrita al món dels castells.

L'activitat castellera és un dels trets identitaris de les comarques del Camp de Tarragona, amb especial importància en el cas del Vendrell. Al llarg del recorregut, i mitjançant la lectura d'una selecció de fragments, descobrirem de quina manera han expressat aquests autors la seva vivència i estimació pel món dels castells.

Hi trobarem lletres de Salvador Espriu, Àngel Guimerà, Pau Casals o Andreu Nin, entre altres, així com diferents tipologies d'escrits: poemes, cròniques, articles, assajos o cartes.

El punt d'inici de la ruta se situa a l'entrada del municipi, al peu del Monument als Castellers de Josep Cañas, i termina en la Plaça dels Germans Ramon i Vidales, just al costat de la Plaça Vella. És un itinerari gairebé circular que inclou 19 fragments, i que té una durada aproximada d'una hora i mitja.

En cadascun dels punts de l'itinerari trobarem una contextualització inicial així com la lectura del fragment associat.

Tags: itinerari literatura castellera vendrell

Users review

from 3 reviews

"Great"

7.4