Fiets! NL

Fiets! NL

50,000 - 100,000 downloads

Add this app to your lists
Met Fiets! kunt u makkelijk een fietsroute plannen met behulp van het knooppuntennetwerk van Nederland, de route opslaan, delen en als routebegeleider gebruiken tijdens uw fietstocht.

Hoe gaat het plannen in zijn werk? Heel simpel: u kiest een startknooppunt en van daaruit plant u een route door de beschikbare knooppunten op de kaart en slaat u de route op. U kunt ook een begin –en eindpunt selecteren en automatisch de kortste route laten berekenen of GRATIS routes van andere Fiets!-app gebruikers ophalen vanaf het Routeplein.

Tijdens het fietsen kunt u de Fiets!-app gebruiken als routebegeleider. Selecteer een van de opgeslagen of opgehaalde routes en start de routebegeleiding. Op de kaart kunt u zien waar u zich bevindt en wat het volgende knooppunt is op uw route.

U kunt uw eigen fietsroutes ook delen met andere gebruikers van Fiets!. Op www.routeplein.nl verschijnen al deze routes, aangevuld met GRATIS en betaalde routes van geselecteerde partners. Dat maakt Fiets! tot hét platform voor het ontdekken en delen van nieuwe knooppuntroutes. Bekijk alle routes op het Routeplein, zoek een leuke route en haal deze GRATIS op met de Fiets!-app.

Fietsen in Vlaanderen?
Sinds versie 1.2.0 van Fiets! heet de app Fiets! NL en kunt u alleen gebruik maken van het knooppuntennetwerk in Nederland. Om een fietsroute te plannen met behulp van het knooppuntennetwerk in Vlaanderen download u Fiets! VL. De aparte app voor België bevat alle officiële knooppunten van Vlaanderen, mede mogelijk gemaakt door Toerisme Vlaanderen.

Veel fietsplezier!

Dit zeggen gebruikers over de Fiets!-app:

"Werkelijk verrassend hoe mooi je eigen omgeving is. Dit merk je pas wanneer je gebruik maakt van deze geweldige app."

"Handige app voor topografische nitwit te fiets. Fijn dat je zowel zelf route kunt uitstippelen als het laten doen door 'Fiets'. [...] Verrassend te merken hoeveel verscholen paadjes in ons land zijn aangelegd."

Tags: fietsnl, wwwroutepleinnl, fietsknooppunten op texel, hoe werkt vlafiets, fietsnavigatie, fietsroutes knooppunten texel, hoeveel fietsknooppunten op texel, apps voor tablet fietsroutes belgie, gps vlafiets, 123 fietsen.

Recently changed in this version

• GPS schakelt uit als de app niet meer actief gebruikt wordt (om de batterij te sparen)
• De partnerroutes hebben een eigen menu-item gekregen
• Huidige snelheid en afgelegde afstand worden weergegeven tijdens het navigeren
• Getallen van de knooppunten schalen mee met de schermgrootte
• Zoals bij iedere update: nieuwe knooppunten toegevoegd


Comments and ratings for Fiets! NL
 • (51 stars)

  by Harry van Rijn on 09/03/2014

  Maarten worden steeds weer geladen... Selecteren van start en eindpunt is niet intuitief en lijkt onmogelijk. Nul sterren

 • (51 stars)

  by Tom de Tukker on 23/07/2013

  Zodra je een route hebt gedownload en werkt gaan rijden kun je alleen beginnen bij het eerste knooppunt. Het zou handig zijn als je ook op een ander knooppunt kunt beginnen van de route.

 • (51 stars)

  by A Google User on 18/09/2012

  Leuk concept en werkt wel ok, maar kaarten laden duurt veeeel te lang, telkens als je in- en uitzoomt gaat de app opnieuw laden. Niet echt bruikbaar.

 • (51 stars)

  by PJ on 12/08/2012

  Handy app! Interface could be improved, for example removing points by click on it instead of undo. Bug: GPS was not disabled after closing app

 • (51 stars)

  by Piotrek on 26/07/2012

  Gisteren getest op Texel. Gps navigatie is overkill met node systeem. Mis alleen nog undo/remove node bij het plannen van een route. Dev bedankt!

 • (51 stars)

  by RolandOldengarm on 21/07/2012

  Alleen nog getest met plannen van route, maar dat werkt perfect. Morgen proberen op de fiets, maar heb er alle vertrouwen in. Snap niet dat er maar 3 sterren zijn gegeven.

 • (51 stars)

  by markjowen on 13/01/2012

  Handy app to plan those fiets routes