UD Resklar

UD Resklar

10,000 - 50,000 downloads

Add this app to your lists
Nödläge i utlandet – vem ringer jag? Hur är säkerhetsläget i Indonesien? Kan jag resa utan pass till Belgien? Behöver jag vaccinera mig mot gula febern om jag ska till Chile? Kan jag låna pengar av ambassaden?

UD Resklar, Utrikesdepartementets rese-app, ger dig aktuell information och konkreta tips som kan göra din resa trevligare.

Här får du bland annat veta:

* Hur är läget i landet?
* Vad kan du få hjälp med?
* Var kan du få hjälp?
* Vid kris i landet
* Viktiga nummer
* Hälsa och vaccinationer
* Varningar
* UD avråder från resor

Inför utlandsresan:
Sverige har omkring hundra utlandsmyndigheter, alltså ambassader och konsulat. Läs ambassadens reseinformation om hur läget är på just ditt resmål. Aktuell information om ett land hämtas när du går in på respektive lands sida. Informationen lagras i telefonen så att du kan läsa den även om du inte har någon internetuppkoppling.

Under resan:
När du är utomlands och använder UD Resklar hämtas uppdaterad information automatiskt då du befinner dig vid ett trådlöst nätverk (t ex på hotell). Om du endast har tillgång till 3G-uppkoppling och vill läsa om ett land som inte lagrats i förväg, eller om du vill uppdatera information om ett land som du lagrat tidigare, blir du tillfrågad om du vill tillåta hämtningen. Detta för att inte dina så kallade roaming-avgifter ska skena iväg på mobilräkningen. Länder med lagrad information visas i UD Resklar med svart text i listan över länder.

UD Resklar är sammansatt av en mängd informationsflöden från i första hand Utrikesdepartementets webbplats (ud.se) och Sveriges ambassader (Swedenabroad.com). Utrikespolitiska Institutet (landgudien.se) och landstingens och regionernas gemensamma webbplats för råd om vård (1177.se) bidrar med mer fakta om länderna respektive information om hälsa och vaccinationer. Den största delen av innehållet uppdateras automatiskt via RSS. UI och 1177.se ansvarar för riktigheten i sitt innehåll.

- Operatörsavgifter vid nedladdning av data kan tillkomma.
- Roamingavgifter vid användande av applikationen utomlands kan tillkomma.

Tags: sf bio png, ud reseinformation.

Screenshots UD Resklar
View bigger - UD Resklar for Android screenshot
View bigger - UD Resklar for Android screenshot
Comments and ratings for UD Resklar
  • (61 stars)

    by A Google User on 20/12/2011

    Har väntat på den här appen... Men det är ju bara en mobilanpassad variant av webbinfo!? Varför en app? Trodde att jag kunde lägga till en bevakning av ett land (Inställningar > bocka för intressanta länder) och kanske få info om pass,visum,vacc