SMHI Väder

SMHI Väder

FREE

(4 stars)

(9K)


Download for Android Like

1,000,000 - 5,000,000 downloads

Add this app to your lists
SMHI väder erbjuder lokalt väder för orter över hela världen. Genom positionering får du en väderöversikt för platsen du befinner dig på tillsammans med aktuell varningsinformation.
För information om vädret på andra platser går det att söka efter orter runt hela världen. Orter som används ofta dessa att spara som favoriter. Det gör dem lätt tillgängliga utan att sökning behöver göras.
För en ort går det att få en tiodygnsprognos både som en översiktlig tabell med dagsvy och i detaljerad vy med timsteg. Översikten går även att se som ett diagram som ger en snabb överblick över de kommande tio dygnen.
Det går att få en sammanställning över samtliga varningar som finns utfärdade i Sverige just nu. Varningarna är sorterade i klassordning med de allvarligaste överst och inom respektive klass kommer landvarningar före sjövarningar.
Om det finns en varning i närheten av den ort du sökt/positionerat fram kommer en varningsikon upp på startsidans väderöversikt (Gäller orter i Sverige).
Som komplement till ortsprognoserna har Du tillgång till en väderöversikt för Sverige och för vald svensk ort också en textprognos för området där din ort ligger.
För vald svensk ort kan Du se hur vädret har varit, i form av att beräknade värden för det senaste dygnet presenteras. Via infoknappen kan man också komma åt att läsa om skillnaden mellan observationer och beräknade värden.
För att få en överblick över nederbördsläget går det att se en radarbild över Norden med radarbilder för de sex senaste timmarna. För mer detaljerad nederbördsinformation finns radarbilder kombinerat med blixtinformation för Sverige, Norrland, Svealand och Götaland med femton minuters uppdateringsintervall. Radarbilderna går även att animera för att på ett enkelt sätt kunna se hur nederbörden och blixtarna förflyttar sig.
Det finns möjlighet till en snabb överblick av väderläget och varningsinformation för vald ort utan att starta appen genom att lägga upp en widget på sin ”hemskärm”. Widgeten visar värdet de nästkommande tre timmarna.
Väderprognoserna i appen baseras på SMHIs prognosdatabas som uppdateras minst 6 ggr/dygn. Prognosdatabasen skapas utifrån högupplösta prognosmodeller vilket ger bästa kvalitet. Kvaliteten förstärks ytterligare av att erfarna meteorologer kan justera prognosen vid behov. Varningarna är utfärdade av SMHIs varningstjänst och radarbilderna är sammansatta av data från drygt 30 väderradar i Danmark, Estland, Finland, Lettland Norge och Sverige.
SMHI väder nyttjar även Google Analytics för att anonymt samla information om hur appen används. Denna information kommer att användas för att utvärdera och förbättra appens funktioner. Ingen personlig information lagras och informationen kommer inte säljas vidare eller på annat sätt exploateras kommersiellt.
För mer information om SMHIs verksamhet, produkter och tjänster besök gärna vår hemsida.
www.smhi.se

*** OBS! Användare med äldre version än 1.2 kan ej längre använda sökfunktionen. Genom att uppgradera till senaste versionen så fungerar det igen ***

Tags: smhi väder, smhi appar, radar väder smhi, väder, smhi widget, klart väder widget fungerar inte, smhi väder estland, smhi favoriter, widget väder radar, smhi va.

Recently changed in this version

Fixat i version 1.5:

- Förbättrad hantering av prognoser så att de uppdateras vid rätt tillfälle.
- Mindre buggfixar.


Comments and ratings for SMHI Väder
 • (59 stars)

  by Neortis Guild Speak on 10/06/2014

  There's better ones eg klart.se. More data and graphics with maps are suggested.

 • (59 stars)

  by Tore Landén on 04/05/2014

  Appen är väldigt onödig. Androids egna app erbjuder samma data och lika exakt som denna. Jag vet att ni(SMHI) har hur mycket data som helst ni skulle kunna visa. Var är den? Inte ens lufttryck kan ni erbjuda. För att appen ska utmärka sig och vara värd att installera bör ni erbjuda något utöver det alla andra vädertjänster gör. T.ex real time updates från alla fysiska väderstation ni har utplacer

 • (59 stars)

  by Erik Dahlstrand Mattsson on 08/04/2014

  Fler och fler går över till tablet och då måste ju även appen vara anpassad för det.

 • (59 stars)

  by Jesper Sjöquist on 05/04/2014

  Jättebra funktionalitet men den kunde verkligen varit snyggare.

 • (59 stars)

  by Mikael Viklund on 15/03/2014

  Fungerar inte längre

 • (59 stars)

  by Christian Swahn on 15/03/2014

  Har börjat klaga på att nätverksåtkomst saknas, trots att inget annat program på platta/telefon har något problem.

 • (59 stars)

  by Pieter Kuiper on 14/03/2014

  Det är meddelandet som jag får ikväll, sedan några timmar. Men mitt nät fungerar, problemet ligger nog på serversidan.

More comments