Stormvarselet i Kristiansund

Stormvarselet i Kristiansund

100 - 500 downloads

Add this app to your lists
View bigger - Stormvarselet i Kristiansund for Android screenshot
View bigger - Stormvarselet i Kristiansund for Android screenshot
View bigger - Stormvarselet i Kristiansund for Android screenshot
### Atlanterhavsporten
### Stormvarselet i Kristiansund
###

Kristiansund sitt eget stormvarsel er en signalmast som er plassert godt synlig fra havna i Kristiansund. Varselet har vært brukt i mer enn 113 år av sjømenn og fiskere som ønsket å bli varslet om dårlig vær. Kombinasjonen av røde, hvite og grønne lys varsler vindstyrken og -retningen.

Før var det slike stormvarsel langs hele kysten, i 1965 var det hele 18 byer som hadde en slik signalmast. I dag er det kun Kristiansund N som fortsatt har et fungerende stormvarsel - det styres i dag fra brannvakta i Kristiansund.

Stormvarselet varsler kun hvis det er utstedt kuling- eller stormvarsel for Kristiansund det kommende døgn. Denne appen henter varselet fra Yr.no og varsler om det er meldt vindstyrke fra og med liten kuling de neste 30 timer.

Her finner du også en DEMO-funksjon hvor du kan slå av og på lysene for å se og lære hva de forskjellige varslene betyr.

Denne appen er mest nyttig for folk med forbindelse til Kristiansund og omegn. Nå finnes det mange andre (og bedre) måter å få værvarselet på og selv om varselene er oppdaterte, er signalmasten i dag mer et kjennemerke for kystbyen Kristiansund enn et værvarsel.

Mer informasjon om stormvarselet kan du finne på nettsiden www.stormvarselet.no

Tags: stormvarslet kristiansund, stormvarselet kristiansund, stormvarsel kristiansund, værlys kristansund, vær lys kristiansund, log form stormvarsel.

Comments and ratings for Stormvarselet i Kristiansund

  • There aren't any comments yet, be the first to comment!