Kata PencarianScreenshots

Description

Indonesia, Malaysia word search game.
Carian perkataan, perkataan mencari, perkataan mencari, mencari jejak perkataan atau perkataan misteri teka-teki adalah permainan perkataan yang huruf perkataan dalam grid, yang biasanya mempunyai bentuk segi empat tepat atau persegi. Objektif teka-teki ini adalah untuk mencari dan menandakan semua perkataan yang disembunyikan di dalam kotak. Perkataan mungkin menegak, melintang atau menyerong. Sering senarai perkataan tersembunyi disediakan, tetapi teka-teki yang lebih mencabar ini boleh memaklumkan kepada pemain mereka keluar. Banyak teka-teki carian perkataan mempunyai tema yang semua perkataan tersembunyi berkaitan. Teka-teki, seperti dan arrowords Crosswords, telah menjadi begitu popular di United Kingdom, dan juga persamaan dengan teka-teki ini kemudiannya telah majalah lengkap yang dikhaskan untuk mereka.

Carian perkataan yang biasa dijumpai dalam akhbar-akhbar harian dan buku-buku teka-teki. Sesetengah guru menggunakan mereka sebagai alat pendidikan untuk kanak-kanak, manfaat bahawa minda muda boleh mempelajari perkataan baru dan ejaan mereka dengan bersungguh-sungguh mencari mereka, surat melalui surat, dalam teka-teki.

Tags: cari perkataan tersembunyi bahasa melayu , game bina perkataan , permainan cari perkataan yang tersembunyi , word game bina perkataan , bina perkataan

Users review

from 395 reviews

"Great"

8