Do you have app related questions?Ask the Appszoom team and get a personalized answer within 24hrs!X Close

Abang Kat Mana ?

Abang Kat Mana ?

FREE

(4 stars)

(92)


Download for Android

5,000 - 10,000 downloads

Add this app to your lists
View bigger - Abang Kat Mana ? for Android screenshot
View bigger - Abang Kat Mana ? for Android screenshot
View bigger - Abang Kat Mana ? for Android screenshot
Aplikasi ini boleh digunakan untuk mencari orang tersayang. Kalau call berkali-kali dia tak angkat, apa anda perlu buat, sms perkataan akm ke hand-phone dia lepas tu, tunggu jap... lepas beberapa minit (bergantung kepada GPS dia) anda akan dapat reply sms yang mengandungi Google map link lokasi di mana orang tersayang anda itu berada. Klik link tersebut atau type in dalam maps.google.com anda akan mengetahui dimana lokasi orang tersebut, DENGAN SYARAT... aplikasi ini mesti lah diinstall didalam hand-phone (Android) orang tersebut.
Ia juga boleh digunakan untuk megesan kat mana hand-phone anda berada kalau miss place, kena curi, kena ragut dan macam-macam kena lagi... Pendek kata aplikasi ini boleh memberi maklumat dimana hand-phone (Android) anda berada berdasarkan kepada lokasi GPS yang diterima oleh hand-phone tersebut pada masa tu.
Kalau GPS signal tak de, aplikasi ini akan memberi lokasi terakhir GPS signal dikesan.

Cara Guna
1. Download Apps ini
2. Install kat telephone anda

Kalau nak tau hand-phone ini(yang telah di install Apps ini) ada kat mana
1. send sms 'akm' (tak de quote) ke hang punya hand-phone

------------------------------------------------------------

This application can be used to detect the whereabouts of your loved ones :) If your calls have been left unanswered, simply send an SMS 'akm' to the number and wait for the Google map link to be sent back to you.

This application can also be used to find missplaced or stolen smartphone based on its last detected GPS location.

Note: This application needs to be installed in the targeted smartphone. The sender can be from any type of handphone.

Tags: gprs lokasi orng tersayang.

Comments and ratings for Abang Kat Mana ?

  • There aren't any comments yet, be the first to comment!