FREE DOWNLOAD

Puasa Ramadhan

  Puasa Ramadhan icon

  Puasa Ramadhan

  by: 893 9

  9 Users
  rating
  FREE DOWNLOAD

  Screenshots

  Description

  Kami sertakan transliterasi, bacaan dalam bahasa rumi/latin adalah untuk membantu rakan2 yang baru saja belajar atau yang belum mahir dalam membaca bacaan Al-Quran. Teruslah belajar dengan berguru supaya dapat membaca bacaan Al-Quran dengan tajweed yang lebih tepat. Puasa Ramadhan 2016 ini adalah satu applikasi ringkas yang dihasilkan sebagai rujukan mudah untuk beramal sepanjang bulan Ramadhan. Do'a dan ayat-ayat yang ditulis adalah berdasarkan pada beberapa risalah dan buku-buku panduan puasa. Applikasi Puasa Ramadhan ini mudah untuk difahami semua.

  Kami menggunakan Bahasa Melayu untuk applikasi Puasa Ramadhan 2016 ini. Kami juga sertakan do'a-do'a dalam ejaan Rumi supaya dapat membantu mereka-mereka yang memerlukannya. Semoga lebih ramai yang dapat menggunakan panduan Puasa Ramadhan ini.

  Kepada semua para pengguna applikasi Puasa Ramadhan 2016 ini, kami dahului dengan ribuan terima kasih. Harapan kami, dapatlah kita sama-sama beramal sepanjang puasa Ramadhan ini. Semoga applikasi Puasa Ramadhan 2016 ini bermanfaat… Aamiin…

  Users review

  from 893 reviews

  "Awesome"

  9