FREE DOWNLOAD

ROGIAD - Ondernemersvereniging

  • SEARCH TYPE
  ROGIAD - Ondernemersvereniging icon

  ROGIAD - Ondernemersvereniging

  by: 0 0

  FREE DOWNLOAD


  Screenshots

  Description

  Vereniging van Ondernemers Groot Rijnmond (ROGIAD) is op 27 januari 2006 opgericht door maatschappelijk betrokken ondernemers.

  ROGIAD is ontstaan vanuit de behoefte om ondernemers een helpende hand te bieden bij de verschillende facetten die komen kijken bij het ondernemerschap.

  Andere reguliere ondernemersorganisaties blijken te kort te schieten als het gaat om specifieke problemen die bepaalde doelgroepen ondervinden. Allochtone ondernemers, bijvoorbeeld, blijken vaak niet in voldoende mate aansluiting kunnen vinden bij (autochtone) netwerken en organisaties en zijn zij daardoor vooral actief binnen hun eigen etnische kring. Ook bleek dat allochtone ondernemers weinig tot geen gebruik maakten van de diensten en mogelijkheden van instellingen die speciaal voor ondernemers zijn opgericht.

  Wij zien tevens een hoge onbenutte potentie in Nederland om via allochtone ondernemers economische relaties met herkomstlanden aan te gaan, deze te versterken en nieuwe markten aan te boren. Veelal zijn de allochtone ondernemers bekend met de cultuur en gebruiken van het land van herkomst en daardoor sneller, effectiever en efficiënter in staat om zaken te doen. Verder zouden deze netwerken kunnen worden gebruikt om autochtone (Nederlandse) bedrijven in deze landen doeltreffender te ondersteunen naast de bestaande reguliere ondersteuning. Dit waren, en zijn nog steeds, de redenen waarom ROGIAD is opgericht en haar werkzaamheden voortzet.

  Dankzij grote draagvlak onder de doelgroep en bestuurders in Nederland en kwaliteit en de kwantiteit in de dienstverlening heeft ROGIAD haar bestaansrecht bewezen. Hierdoor wordt ROGIAD steeds meer gevraagd te participeren in de netwerken en ontwikkelingen.