DOWNLOAD  $1.35

Relatiespel

  • SEARCH TYPE
  Relatiespel icon

  Relatiespel

  by: Martien Boertje 1 2

  2 Users
  rating
  DOWNLOAD  $1.35


  Screenshots

  Description

  Het relatiespel Omgaan Met Anderen

  Op de vraag: “Gun jij jouw partner, kinderen, vriend of vriendin het allerbeste?”, is je antwoord zeker “Ja”. Geef je hem of haar ook het allerbeste?

  Je bent verantwoordelijk voor je eigen geluk. Een ander kan jou het geluk niet geven, al wil de ander dat nog zo graag. Ook is het voor jou niet mogelijk je partner, kind, vriend, vriendin, etc. het geluk te geven. Het geluksgevoel zit volledig in jezelf. Toch is er goed nieuws. Je bent wel in staat om bij een ander een bijdrage te leveren welke kan leiden tot geluk. Dit door er achter te komen wat belangrijk is voor de ander om vervolgens hier volledig op af te stemmen.

  Je hebt daarvoor de beschikking over vijf relatiestijlen: Tijd en aandacht, Verzorging, Lichamelijkheid, Complimenten en Kado’s. De relatiestijlen zijn allemaal belangrijk met dien verstande dat deze niet allemaal even belangrijk voor een persoon zijn. Voor de relatiestijlen geldt dat indien je deze volledig op de wensen van een persoon afstemt, de kans op een geluksgevoel bij de ander groter wordt

  Even een gewetensvraag. Neem iemand in gedachte die jou dierbaar is. Wat is volgens jou de belangrijkste relatiestijl van deze persoon? Tijd en aandacht, Verzorging, Lichamelijkheid, Complimenten of Kado’s? Weet je dit absoluut zeker? Of vind je het lastig? Dit is heel normaal!

  Veel mensen weten niet wat de voorkeursrelatiestijl van hun eigen partner, hun kinderen is of twijfelen tussen een paar stijlen. Bij vrienden is het nog moeilijker. Aan de andere kant als je het objectief gaat bekijken, is het natuurlijk wel vreemd dat je de relatiestijl niet met absolute zekerheid kunt aangeven terwijl je deze persoon mogelijk al jaren kent. Je kunt je voorstellen dat het helemaal moeilijk is de volledige top-5 voor een ander samen te stellen.

  Tijd en aandacht heeft alles te maken met dingen samen met de ander doen. Voorbeelden zijn: samen plannen maken, samen een klus klaren, overleggen, oogcontact hebben, samen uit eten gaan.
  Verzorging heeft te maken het feit dat je verzorgd wordt door een ander. Voorbeelden zijn: een klus klaren voor de ander, rekening houden met de ander, zorgtaken, er zijn als het nodig is.
  Lichamelijkheid heeft alles te maken met lichamelijk contact. Voorbeelden zijn: massage, hand in hand lopen, knuffelen, aanraken, stoeien.
  Complimenten zijn de positieve woorden die je krijgt om wie je bent of wat je doet. Voorbeelden zijn: een positief gebaar, een positief woord, prijzen, een niet-materiële blijk van waardering.
  Kado’s zijn materiële blijken van waardering. Voorbeelden zijn: Een verrassing, een persoonlijk briefje, een attentie, een kaart op je verjaardag.

  Door het spel te spelen kun je jouw relatie verdiepen en bijdrage leveren aan het geluk van de ander. En besef dat scheidingen en relatieproblemen veelal voortkomen uit het feit dat één of beide partners niet krijgt wat hij of zij wilt hebben.

  Succes met het krijgen en behouden van gelukkige relaties.

  Tags: relatiespel , relatiespel en , kinderen met een gun , relatiestijlen test , relatiespel op je mobiel , relatiespel kaarten , kaarten relatiespel , het relatiespel , kaarten relatiespel en

  Users review

  from 1 reviews

  "Poor"

  2