FREE DOWNLOAD

Lampguiden

  • SEARCH TYPE
  FREE DOWNLOAD


  Screenshots

  Description

  Välkommen till Lampguiden

  Med Lampguiden till hands får du hjälp att hitta rätt belysning och tips på belysning för olika rum och olika funktioner. Lampguiden är gratis och fungerar utan uppkoppling mot mobilnätet. Lampguiden ges ut av Energimyndigheten.
  Lampguiden har fyra ingångar:

  1. Hitta lampan
  Med Lampguiden blir det enklare att välja rätt bland de många energieffektiva lampor som finns.

  1. Leta efterlampan som du vill jämföra med
  2. Välj effekt i watt (W)
  3. Resultatet listar olika lampor och omvandlar watt (W) till lumen (lm) som visar hur mycket ljus lampan ger. Här kan du också se besparingen på 10 år.

  2. Inred med ljus
  I Inred med ljus kan du nu förflytta dig i olika rum, från arbetsrum till vardagsrum, för att få tips på belysning beroende på rum och funktion.

  3. Omvandla
  Här får du hjälp att omvandla glödlampans watt till rätt antal lumen för att du ska få lika mycket ljus som till exempel en 25 watts eller 60 watts glödlampa gav. Ljusflöde mäts i lumen (lm). Motsvarande siffror finns även för reflektorlampor på 12 volt och 230 volt.

  4. Mer upplysning
  Här hittar du information om olika lamptyper, återvinning och miljö samt konsumenträtt. Har du frågor om belysning eller annat som rör din energianvändning kan du kontakta din kommunala energi- och klimatrådgivare. De ger opartiska och kostnadsfria råd.

  Funktioner:
  - Hitta lampan, visar olika alternativ
  - Så mycket sparar du på 10 år
  - Du kan själv ändra det förvalda inköpspriset
  - Inred med ljus, här förflyttar du dig i olika rum, från arbetsrum till vardagsrum, för att få tips på belysning för olika rum och olika funktioner.
  - Omvandla, tabell som omvandlar glödlampans watt (W) till rätt antal lumen (lm) för att du ska få så mycket ljus som till exempel en 25 watts eller 60 watts glödlampa gav.
  - Ord och begrepp

  Om Energimyndigheten:
  Energimyndighetens vision är ett hållbart energisystem. Därför arbetar vi med förnybar energi, klimatinsatser, bättre teknik och smartare energianvändning.

  Users review

  from 103 reviews

  "Great"

  8

  Users comments for Lampguiden

  Nicholas Aronne

  by Nicholas Aronne

  Nov 12, 2013  |  "Awesome"

  I would love to see this application English

  Samuel Tegenfeldt

  by Samuel Tegenfeldt

  Aug 23, 2013  |  "Good"

  Vissa lampor som tydligen inte finns som LED har jag köpt... som just LED.