FREE DOWNLOAD

mindfulness.se

  • SEARCH TYPE
  mindfulness.se icon

  mindfulness.se

  by: 81 6.8

  6.8 Users
  rating
  FREE DOWNLOAD


  Screenshots

  Description

  Mindfulness handlar om att vara i kontakt med det som pågår i och omkring oss. Om vi inte är i kontakt går vi miste om stora delar av våra liv, som vi ofta lever ”i huvudet”. Detta kan leda till oro, grubbleri eller ältande.

  När vi istället är i kontakt får vi möjlighet att uppleva det vackra, positiva och njutningsbara. Men att vara i kontakt innebär också att vara närvarande med det svåra i livet; smärta, sorg, rädsla och ilska i oss eller omkring oss.

  Med mindfulnessträning lär man sig förhålla sig till det som är. Man kan vara närvarande i det positiva som pågår i livet. Det ger kraft och energi. Men mindfulness innebär också att vara i kontakt med svårigheter och lidande utan att behöva undvika det eller fly det. Genom att förhålla sig med omtänksamhet och en vänlig inställning också till obehag kan man efterhand förstå och ta hand om det. Då blir förändring till något nytt möjligt.

  Mindfulness.se är en app som ger övningar i just detta. Appen är en digital version av det mycket uppskattade cd/dvd-paketet ”Mindfulness – övningar i sinnesnärvaro”, som idag används av mer än 6 000 personer. Henrik Kok, sjukgymnast och psykoterapeut (KBT) guidar dig igenom övningarna på svenska.

  Appen innehåller två gratis meditationer; "Andrum" och "10 minuters sittande meditation". Vill du sedan utöka ditt övande finns det fler guidade meditationer som kan köpas och laddas ner direkt i appen. Det finns även möjlighet att själv ställa in tyst meditation där en klocka ringer med vissa intervall och att föra dagbok över ditt utövande.

  De svenska guidade meditationerna bygger på psykologiprofessor Mark Williams originalskivor för mindfulnessbaserad kognitiv terapi (MBCT) som har sin grund i Jon Kabat-Zinns 8-veckorsprogram för stress och stressrelaterade besvär (MBSR). Appen är alltså lämplig även som material för dessa program.

  Users review

  from 81 reviews

  "Good"

  6.8