FREE DOWNLOAD

Promillekoll

  • SEARCH TYPE
  FREE DOWNLOAD


  Screenshots

  Description

  Appen hjälper dig att hålla dig  under 0,6 promille.

  Varför just 0,6? För att det välbefinnande som alkohol ger faktiskt minskar när man överstiger den nivån. (Då minskar hjärnans förmåga att ta upp de belöningsämnen som alkoholen frisätter.)

  Så att dricka mer är egentligen bortkastade pengar. Och onödiga kalorier. Det innebär också mycket högre risk. Ju mindre man dricker, desto bättre är det för hälsan.

  Och nu är det enklare än någonsin att hålla koll på sin promillenivå. När du har laddat ner appen anger du först kön, vikt, längd och ålder. Sedan är det bara att lägga in vad du dricker, så kan du följa din promillenivå i realtid. Om du vrider telefonen ser du hur din promillekurva kommer att se ut. (Och hur många kalorier du har fått i dig, i form av alkohol.)

  I appen kan du också läsa mer om konsten att  minimera riskerna med alkohol. Och du får praktiska tips om hur man kan hålla sig under en viss nivå även när man inte vill gå hem tidigt.

  Varför har Systembolaget tagit fram den här appen? För att göra det lite lättare att inte dricka för mycket. Till skillnad från andra butikskedjor behöver vi inte oroa oss för att det kan minska vår försäljning. Vårt uppdrag är inte att göra så stora vinster som möjligt, utan att bidra till att alkoholproblemen blir så små som möjligt.

  Därför vill vi också berätta att appen inte kan användas för att avgöra om du kan köra bil. (En app kan bara ge en uppskattning av din promillenivå, och förmågan att köra bil kan vara rejält nedsatt även efter det att alkoholen har gått ur kroppen.)

  Tags: systembolaget promillekoll , alkoholräknare , promillekoll körklar till mobiltelefon , promillekoll , safe promillekoll , promillekoll köra bil , promillekoll eller körklar , promille app systembolaget , promille

  Users review

  from 1.248 reviews

  "Good"

  6.6

  Users comments for Promillekoll

  Renars Dukulis

  by Renars Dukulis

  Oct 31, 2017  |  "Poor"

  Huiņa nerabotajet!!!

  dfasdasf bfasdfadf

  by dfasdasf bfasdfadf

  Jul 26, 2017  |  "Poor"

  Den suger

  Barbafant Fant

  by Barbafant Fant

  Jun 08, 2017  |  "Good"

  Bra idé, men några missar. 1. Hur lång tid det tar att dricka ett glas. En del drycker dricker en riktigt långsamt, ett glas komplext rödvin kan ta 45 min. Antingen fixa inställning för sånt, el skriv i appen hur en bör mata in sånt. 2. Kunna välja drycker ur bolagets katalog, via sök och streckkod. 3. Skapa och spara egna förval på drycker, då jag ofta finner öl på tapp som inte finns på bolaget.

  Rasmus

  by Rasmus

  Dec 03, 2016  |  "Awesome"

  Overall nice. Need highscore tho

  Martin Forsberg

  by Martin Forsberg

  Sep 30, 2016  |  "Awesome"

  Ypperlig för att optimera fyllan - så fort man ser att det är på väg ner så sveper man!

  Andy Kinsella

  by Andy Kinsella

  Aug 12, 2016  |  "Awesome"

  Once you've used it a few times in a few situations it becomes easier to moderate yourself, very helpful if you're trying to cut down.