FREE DOWNLOAD

Iasi

  • SEARCH TYPE
  Iasi icon

  Iasi

  by: Droidifier 73 4.6

  4.6 Users
  rating
  FREE DOWNLOAD


  Screenshots

  Description

  Iasul Meu, prima aplicatie mobile de profil care va tine la curent cu toate noutatile legate de viata orasului Iasi.
  Disponibila pe Google Play, aplicatia Iasul Meu poate fi descarcata pe smartphone-urile cu sistem de operare Android in mod gratuit.

  Aplicatia urmareste sa ofere o selectie cu cele mai bune locatii (muzee, teatre si restaurante pana la locuri de cazare, pub-uri si locuri de distractie) zone de agrement si atractii turistice.
  Un adevarat ghid cultural si turistic dar si un promoter al vietii cotidiene al orasului Iasi, Iasul Meu selecteaza printre altele si cele mai bune oferte pentru dumneavoastra.

  Cu ajutorul serviciilor oferite de Google Maps, puteti ajunge cat mai rapid la locatia dorita, care va va arata atat amplasamentul pe harta cat si cea mai rapida si accesibila ruta.

  #### Scurta descriere Iasi ####

  Municipiul Iasi este resedinta judetului Iasi si principalul centru urban din nord-estul Romaniei intre platoul Moldovei si campia Jijiei, pe malurile raului Bahlui fiind un important centru comercial inca din epoca medievala datorita pozitionarii geografice, fiind la intersectia drumurilor catre Polonia, Ungaria si Rusia.

  Iasi a fost capitala Moldovei în perioada 1564 - 1859, una dintre cele doua capitale ale Principatelor Unite între 1859 si 1862 si capitala Romaniei între 1916-1918.Iasi este centrul cultural, economic si academic al Moldovei.

  Aici functioneaza Universitatea Alexandru Ioan Cuza, una din cele mai prestigioase institutii academice din Romania, precum si alte patru universitati publice si sapte particulare.Orașul Iași a fost menționat pentru prima oara într-un privilegiu comercial emis în 1408 de domnul Moldovei Alexandru cel Bun. Totuși, deoarece existau cladiri mai vechi de aceasta data (spre exemplu presupusa Biserica armeana costruita în 1395), se crede ca orasul este mult mai vechi, cel puțin cu cateva decenii, de aceasta data. In 1564, domnitorul Alexandru Lapusneanu a mutat aici capitala Moldovei de la Suceava.

  In 1640, Vasile Lupu a Infiintat aici prima școala in limba romana si o tipografie in biserica Trei Ierarhi. In 1643, prima carte tiparita in Moldova a aparut la Iasi.

  #### Coordonate geografice - Municipiul Iaşi, punct de interes regional ####

  160 km, faţă de oraşul Chişinău;
  410 km faţă de Bucureşti;
  460 km, faţă de Constanţa.

  #### Accesibilitate ####

  Aeroport internaţional – 8 km din centrul oraşului
  Gara – în imediata apropiere a centrului oraşului.
  Drum principal – DN 24 şi DN 28.

  #### In aceasta aplicatie puteti gasi ####
  - Cazare in Iasi
  - Pensiuni Iasi
  - Hoteluri Iasi
  - Ghiduri Turistice
  - Oferte Iasi
  - Restaurante Iasi
  - Informatii utile
  - Locuri si spatii de distractie
  - Evenimente

  Users review

  from 73 reviews

  "OK"

  4.6