FREE DOWNLOAD

Eniro på Sjön - Gratis sjökort

  • SEARCH TYPE
  Eniro på Sjön - Gratis sjökort icon

  Eniro på Sjön - Gratis sjökort

  by: 1.6K 7.8

  7.8 Users
  rating
  FREE DOWNLOAD


  Screenshots

  Description

  Eniro på sjöns senaste version (2017) hyllas av tidningen Praktiskt Båtägande och får bl.a. omdömet "Bra köp". Appen har tidigare även hyllats av tidningen På Kryss, vunnit pris som årets nyttotjänst (Guldmobilen) och beskrivits som ”den i särklass billigaste navigationsappen” och ett ”fantastiskt komplement”.

  Nu är det dags att ta Eniro på sjön till nästa nivå – med hjälp av AIS! I nya betal-versionen 3.0 har Eniro på sjön utrustats med AIS (Automatic Identification System) som gör det möjligt att i realtid identifiera och följa andra fartyg. Vi har samtidigt passat på att uppdatera hela designen för appen.

  Med Eniro på sjön kan du sedan tidigare söka efter allt såsom gästhamnar, naturhamnar, sjömackar och sjökrogar. Du får självklart även gratis sjökort via Sjöfartsverket och med Eniros sök integrerat i appen kan du även söka efter flytvästar och andra tillbehör.

  Eniro på sjöns gratis-version innehåller:

  - Gratis sjökort
  - Svenska och norska sjökort
  - GPS-position på sjökort, kurspil, karta i färd- och nordriktning, och satellitbilder
  - Eniros söktjänst är integrerad. Sök lokalt efter närmaste gästhamnar, naturhamnar, sjömack, varv, övernattningsställe, restaurang
  - "Man overboard"-funktion som sparar all nödvändig information på en och samma skärmbild i din kamerarulle som nödnummer, koordinater, kartbild på nuvarande GPS-position, VHF-kanal samt klockslag
  - Appen stöder både din mobil och din surfplatta

  Appen kan också uppgraderas för en engångssumma och du får då ytterligare funktionalitet för att lättare kunna planera din tur på sjön.

  I PRO-versionen ingår:

  - AIS (Automatic Identification System) med helikopterperspektiv (se fartyg över hela Sverige)
  - Möjligheten att med AIS hålla koll på fartygs identitet och status samt fakta om storlek, typ av last och destination
  - Möjlighet att spara delar av kartan offfline så att du slipper vara uppkopplad
  - Möjlighet att lägga upp rutter med waypoints samt spara dina favoritrutter
  - Kurs
  - Fart över grund
  - Med endast ett köp får du Eniro på sjön både till din Android mobil och Android surfplatta. (Köpet är knutet till ditt Google Play konto, så du behöver använda samma konto på mobil och surfplatta).

  Eniro på sjön är ett utmärkt planeringsverktyg inför båtresan och ska ses som ett komplement till befintlig navigationsutrustning. Eller för att citera tidningen På Kryss (nr 5 2015) ”gratis-app som bör finnas i din surfplatta eller smarttelefon även om du har en annan app”.

  Tips! Stäng av GPS:en när du är klar, annars kommer den dra mycket batteri.

  Tags: eniro på sjön , eniro för sjön , eniro på sjön test , hans ryrstedt , på sjön eniro test

  Users review

  from 1.639 reviews

  "Great"

  7.8

  Users comments for Eniro på Sjön - Gratis sjökort

  Björn -Evanth

  by Björn -Evanth

  Oct 06, 2017  |  "Great"

  Toppen app att ha på sjön. Några önskemål är att kunna köpa till hydrographica special kort i appen. Även att kunna koppla hamnguiden boken i appen skulle vara guld och någonting jag gärna skulle betala extra för.

  Alex von Mentzer

  by Alex von Mentzer

  Aug 08, 2017  |  "Great"

  Har stora potential. Jag köpte trots att jag inte verkade behöva extra-funktionerna, goodwill. Varför följer inte kartan med när man förflyttar sig? Varför kan man inte välja så kart-orientering är färdriktning? Båda känns som självklara funktioner, jag hoppas verkligen det kommer snart!

  Johan Persson

  by Johan Persson

  Aug 03, 2017  |  "Good"

  Kraschar inte de senaste åren. Klar förbättring. Dock saknas helt gästhamnssymboler. Har det något med försäljning av annonser att göra? Man blir ju nyfiken på vilka andra symboler som saknas.

  David Lindquist

  by David Lindquist

  Jul 30, 2017  |  "Awesome"

  Riktigt bra. Lämnar papperskortet hemma o har istället denna på ett par lurar. Skulle va nice med sjömackar dock.

  Nils Axiö

  by Nils Axiö

  Jul 26, 2017  |  "Great"

  Funkar generellt bra. Fortfarande buggig med att den tappar nästa sagolik och hoppar tillbaka till nr 1, har varit i flera år nu. Lite strul med scroll som ibland spårar. Saknar funktion att dela rutter, hade varit mycket bra. Annars mycket bra app, toppen med Åland!

  Jimmy N

  by Jimmy N

  Jul 01, 2017  |  "Great"

  Fungerar utmärkt för att kunna navigera lättare mellan kobbar och skär. Tack