DOWNLOAD  €1.30

Fytotherapie

  • SEARCH TYPE
  Fytotherapie icon

  Fytotherapie

  by: Xsebra B.V. 1 10

  10 Users
  rating
  DOWNLOAD  €1.30


  Screenshots

  Description

  De kruidengeneeskunde-app is een handig naslagwerkje voor zowel de beginnende als gevorderde geïnteresseerde in de medicinale werking van kruiden. Het is bekend dat kruiden geneeskrachtig kunnen zijn, maar we weten nog weinig over de werking daarvan in het lichaam. Deze app zal aan uw ontdekkingstocht bijdragen door bestaande inzichten samen te vatten en te vertalen naar praktische toepassingen zodat u zowel theoretische kennis als praktische ervaring op kunt doen.

  Met duidelijke uitleg over de werking van kruiden en aanverwante medische termen geeft dit een heldere uitleg zonder ingewikkeld taalgebruik. Als start voor een nader onderzoek of als antwoord op een vraag. U navigeert eenvoudig in de app door een overzichtelijke indeling:

  1.Inleiding: geeft een korte toelichting op de kruidengeneeskunde en welke medische gebieden hierbij betrokken zijn.
  2.Historie: via de oude Egyptische, Chinese en Indiase culturen wordt u meegenomen naar oude medicinale wijsheden en naar het heden geleid.
  3.Werking: hier wordt de werking van de kruiden toegelicht en een link gelegd met de inzichten van de moderne geneeskunst
  4.Stoffen: in dit deel wordt de werking van de belangrijkste werkzame stoffen toegelicht
  5.Preparaten: hier treft u een lange lijst preparaten met hun samenstelling en uitleg hoe u deze zelf op eenvoudige wijze kunt maken of toepassen, waaronder uiteenlopende geneeskrachtige thee, tincturen, olie, siroop, wijn, azijn, crème, balsem en zalf.
  6.Verzamelen: onder deze sectie treft u tot slot informatie over kweken, verzamelen en oogsten van (bijzondere en reguliere) kruiden.

  Kruidengeneeskunde of fytotherapie maakt gebruik van planten om geneesmiddelen te bereiden en problemen met de gezondheid op te lossen. Kruidengeneeskunde wil vooral de natuurlijke genezende kracht van het lichaam stimuleren door het evenwicht te herstellen en te zuiveren. Veel kruiden hebben dezelfde eigenschappen als synthetische geneesmiddelen, maar ze vertonen geen of veel minder ongewenste bijwerkingen en tasten het natuurlijke evenwicht van het lichaam niet aan.

  Fytotherapie is de professionele toepassing van fytotherapeutika met als doel de gezondheid te behouden of te bevorderen. Fytotherapeutika zijn geneesmiddelen die als actieve ingrediënten uitsluitend planten, delen van planten of plantenmaterialen of combinaties daarvan bevatten, in ruwe of bewerkte staat. Fytotherapeutika kunnen hulpstoffen bevatten als toevoeging aan de actieve bestanddelen.

  De inhoud van deze app is opgesteld op basis van informatie van Medica Press, een Zwitsers consortium van medische specialisten en artsen die al ruim 30 jaar wereldwijd samenwerken. Deze unieke informatie vormt de basis voor vele medische uitgaven, waaronder encyclopedieën en handboeken en is niet eerder online of in een app gepubliceerd. De uitleg is in de meeste gevallen uitgebreider dan gratis apps of verklarende woordenlijsten op internet.

  Regelmatig wordt de informatie geactualiseerd. U ontvangt daarvan automatisch een update bij het opstarten zonder opnieuw de app te hoeven aanschaffen of installeren. De app is na aanschaf met een online verbinding (bij voorkeur wifi) te raadplegen.

  Voor meer informatie over Imed Apps en/of Medica Press bezoekt u www.medica-press.com

  Tags: apps over kruiden , medicinale planten , kruiden

  Users review

  from 1 reviews

  "Awesome"

  10