FREE DOWNLOAD

Kurani shqip

  • SEARCH TYPE
  Kurani shqip icon

  Kurani shqip

  by: 2.4K 9.4

  9.4 Users
  rating
  FREE DOWNLOAD


  Screenshots

  Description

  - Aplikacion i Kuranit të madhërishëm falas. Përktheu kuptimet e tij nga gjuha arabe: Prof. Hasan I. Nahi.
  Përgatiti për botim: Instituti Shqiptar i Mendimit dhe i Qytetërimit Islam
  Tiranë, 2006
  Kaptinat paraqiten me vargjet origjinale (arabisht) dhe me përkthim shqip.
  - Keni mundësinë e paraqitjes së tërë kaptinës si dhe varg për varg. Tek kërkimi mund ta shkruani një fjalë, pjesë të fjalës apo frazë dhe mund të kërkoni në gjithë Kuranin se në cilat vargje përmbahet ajo fjalë.
  - Audio recitimi është në dispozicion vetëm për kaptinën FATIHA dhe për gjitha suret e xhuzit amme (prej surës 78 deri tek surja 114).
  Nëse klikoni mbi ndonjë varg fillon audio-interpretimi i vetëm atij vargu. Nëse klikoni për kohe pak më të gjatë mbi ndonjë varg, atëherë fillon interpretimi i atij vargu dhe i gjithë vargjeve deri në fund të surës duke u zhvendosur edhe pamja tek ai varg që është duke u interpretuar.
  - Audio - recituesi i vargjeve origjinale të Kuranit:
  Imami i mesxhidit në Medinë: Ali el - Hudheif
  - Ky aplikacion është i pavarur nga interneti, përveç gjatë shkarkimit dhe instalimit nga play store.
  - Aplikacionit i nevoiten 35 MB të lira në memorien e smart phone-it për tu instaluar.
  - Mundësia e kopjimit të tekstit shqip të ndonjë ajeti dhe futja e tij ndokund për dergim apo publikim.
  Te mundësia e kërkimit -> kerkoni ndonjë fjalë të caktuar dhe në ajetet që ju shfaqen ku përmbahet ajo fjalë, klikoni mbi ndonjë ajet për afër 2 - 3 sekonda, dhe më pas ju shfaqet lajmërimi që teksti shqip i ajetit u kopjua me sukses. Këtë tekst tani mund ta përdorni ku të doni.
  - Poashtu, tek funksioni i kërkimit pasi të keni kërkuar një fjalë apo frazë të caktuar dhe ju janë shfaqur rezultatet, duke klikuar për një kohë të caktuar mbi ajetin e caktuar, mund ta ndani tekstin shqip të këtij ajeti me dikë tjetër përmes emailit, facebook-ut etj.
  Nëse është fjala për FACEBOOK është parakusht që ta keni të instaluar aplikacionin e FACEBOOK-ut në paisjen tuaj. Për shkak të një BUG-i të FACEBOOK-ut mund që të teksti i ajetit të mos shfaqet automatikisht, mirëpo përdorni PASTE si zakonisht.

  Tags: libri kurani shqip , kuranishqip hasan nahi , kurani-shqip hasan nahi , perkthimi i kuranit , kuranishqip , kurani shqip , kurani qiellor , perkthimi i kuranit nga hasan nahi video , radio udhezimi kurani

  Users review

  from 2.408 reviews

  "Awesome"

  9.4

  Users comments for Kurani shqip

  Shkumbin Sopi

  by Shkumbin Sopi

  Dec 10, 2017  |  "Good"

  Elhamdulilah mpelqen shum qe ka perkthim shqip po shrimi ne gjuhen arabe ka pak shkronjat e vogla ma vshtir me lexu . Po tutna po lexoj gabim nuk po dallohen mir shkronjat .

  A Google user

  by A Google user

  Dec 09, 2017  |  "Awesome"

  Shum I mire app

  A Google user

  by A Google user

  Dec 09, 2017  |  "Awesome"

  Great

  A Google user

  by A Google user

  Sep 16, 2017  |  "Awesome"

  Nice

  Sabri Zekiri

  by Sabri Zekiri

  Sep 13, 2017  |  "Poor"

  Gabime të shumta në përkthim, nuk e di qëllimisht apo pa dituri keni gabuar por me ndryshimin e fjalëve del nga konteksti edhe kuptimi. Ju lutem o përmirësojeni o largojeni e mos merrni ne qafë njerëzit sepse është gjunah i madh të ndryshosh fjalën e Zotit.

  Sherif Aliti

  by Sherif Aliti

  Aug 09, 2017  |  "Good"

  Duhet shtuar opsionin të pëlqyera ose siç i quajm favorites