FREE DOWNLOAD

MyPerisai

  • SEARCH TYPE
  MyPerisai icon

  MyPerisai

  by: El Ilmy 452 9.4

  9.4 Users
  rating
  FREE DOWNLOAD


  Screenshots

  Description

  MyPerisai adalah aplikasi yang dibangunkan untuk rujukan masyarakat bagi menjaga keselamatan diri, keluarga dan harta daripada bahaya-bahaya jenayah seperti jenayah kecurian, ragut, rompak, rogol, bunuh dan sihir yang semakin menjadi-jadi sekarang ini. Panduan adalah menurut rujukan utama umat Islam iaitu Al-Quran dan As-Sunnah. Dapatkanlah aplikasi ini untuk panduan keselamatan anda. Antara kandungan aplikasi ini ialah:

  1. Pesanan Ustaz: Bersama Ustaz Dr Abdul Basit Abdul Rahman untuk panduan cara mendapatkan perlindungan dalam Islam. Bolehkah menggunakan tangkal, ilmu kebal dan mendapatkan khidmat bomoh? Bagaimana cara mendapatkan doa yang makbul?

  2. Doa Daripada Al-Quran: Doa-doa yang dipetik daripada banyak ayat-ayat Al-Quran berkaitan perlindungan keselamatan. Boleh diamalkan bila-bila masa seperti selepas solat, sepertiga malam, ketika berpuasa dan sebagainya.

  3. Doa Daripada Hadith: Doa-doa yang diambil daripada hadith-hadith shahih berkaitan perlindungan keselamatan seperti doa perlindungan kepada anak, ketika keluar rumah, ketika pagi dan petang, sebelum salam dalam solat, masuk masjid dan sebagainya.

  4. Amalan Sunat: Amalan-amalan sunat yang disebutkan fadhilatnya dapat menjaga keselamatan contohnya amalan menjelang malam, bila menguap, bila marah, bila mimpi buruk, larangan dalam membuang hajat dan sebagainya.

  5. Tips Keselamatan: Tips-tips umum untuk menjaga keselamatan diri, keluarga dan harta seperti tips keselamatan jalan raya, mengelak pecah rumah, mengelak kes penculikan, cara menghadapi penjenayah dan sebagainya.

  Terdapat banyak lagi doa-doa dan amalan sunat yang tidak dimasukkan ke dalam aplikasi ini kerana aplikasi ini hanya fokus kepada penjagaan keselamatan.

  Tags: bunuh dan rogol , menjaga keselamatan diri , shahrizul nazli

  Users review

  from 452 reviews

  "Awesome"

  9.4

  Users comments for MyPerisai

  Petua Guru

  by Petua Guru

  Feb 24, 2016  |  "Awesome"

  Jahidjiddan

  Borhanudin Daan

  by Borhanudin Daan

  Dec 16, 2015  |  "Awesome"

  Alhamdulillah

  Mohd Li

  by Mohd Li

  Nov 23, 2015  |  "Awesome"

  Bagus

  Jijanyeop Yeop

  by Jijanyeop Yeop

  Sep 29, 2015  |  "Awesome"

  Love

  Jaq Kudou

  by Jaq Kudou

  Jun 03, 2015  |  "Awesome"

  Sgt bgus.. da lama guna.. cuma td update android kepada lollipop. Da xleh guna apps ni. Mohon dev update. Jzkk

  nasrudin hamli

  by nasrudin hamli

  May 18, 2015  |  "Great"

  Hadis palsu macam mana nak tau