DOWNLOAD  $9.99

Запис душе

  DOWNLOAD  $9.99

  Screenshots

  Description

  ЗАПИС ДУШЕ је роман о последњој српској деспотици и светитељки. О властелинки коју је народ назвао мајком. Роман о путу душе по исходу из тела. О животу после смрти.
  3АПИС ДУШЕ је драматична исповест једне изузетне жене. Часне и храбре. Пожртвоване и мудре. Живела је у другој половини петнаестог века. У пет европских држава у осам градова. Живела је о туђој милости, али у духовном господству. Знала је да није важан терет, већ снага онога ко терет носи. А њена снага потицала је из љубави и вере. Из доброте. Била је жена и мајка српских деспота и светитеља. У песми и срцу народа остала је запамћена као Мати Ангелина.
  ЗАПИС ДУШЕ је прича о њеном земаљском животу. О греху и покајању. О борби против кнеза овога света и његових слугу, која се наставља и после смрти.
  Али, ЗАПИС ДУШЕ је и сведочење о путовању које неизбежно предстоји свакоме од нас. О искушењима душе у првих четрдесет дана пошто се пресели из чулног и телесног света у свет духовни.
  Шта је смрт? Шта бива са душом када свуче тело као стару и похабану хаљину? Шта тада ради Анђео Чувар, а шта Анђео Сусретник? Кога душа среће на свом путу кроз поднебесје? Са чиме се суочава? Чега се боји? Чему се радује и нада? Од чега бежи? Како се бори? Чиме се брани? Шта је, у ствари, пакао? Шта је рај? Како изгледа сусрет душе са онима који су давно пре ње напустили тела? Како са Светитељима? Шта се дешава када душа изађе пред Лице Господње? Шта је прави додир душа?
  О свему томе остао је ЗАПИС ДУШЕ.

  Tags: Zapis duše, Ljiljana Habjanović Djurović, Запис душе, Љиљана Хабјановић Ђуровић