FREE DOWNLOAD

Afvalwijzer

  • SEARCH TYPE
  Afvalwijzer icon

  Afvalwijzer

  by: Dynamit 2 4

  4 Users
  rating
  FREE DOWNLOAD


  Screenshots

  Description

  De Afvalwijzer is een hulpmiddel dat organisaties inzicht geeft in de mogelijkheden die er zijn om het effect van hun CO2 uitstoot te beperken. Dat gebeurt allereerst met cijfers en een speciale calculator.

  In Nederland kunnen we niet meer om het CO2 vraagstuk heen. Sinds de industriële revolutie is de uitstoot van CO2 sterk toegenomen waardoor we nu te maken krijgen met een stijgend zeeniveau, natuurrampen en extreme weersomstandigheden. Ingrijpende veranderingen zijn wellicht helemaal niet nodig om uw organisatie groener te maken.

  Middels de calculator kunt u berekenen hoeveel CO2 uitstoot u kunt verminderen. Voer met de calculator in hoeveel er van de verschillende soorten afval in uw organisatie is. Vervolgens wordt er een berekening gemaakt die bepaalt hoeveel CO2 uitstoot er wordt voorkomen door de verwerking van het afval en hoe groot het deel is dat gerecycled wordt. Verwerking vanzelfsprekend met zo min mogelijk CO2-productie en met zo veel mogelijk recycling.

  Shanks Nederland heeft de kwaliteit van de verwerking laten onderzoeken door onafhankelijk onderzoeksbureau Royal Haskoning en is de initiatiefnemer van deze tool.

  Users review

  from 2 reviews

  "OK"

  4