FREE DOWNLOAD

Józsefváros

  • SEARCH TYPE
  Józsefváros icon

  Józsefváros

  by: 9 8.2

  8.2 Users
  rating
  FREE DOWNLOAD


  Screenshots

  Description

  Kedves Látogató!
  Józsefváros Budapest Egyetemvárosa. Naponta több tízezer diák fordul meg nálunk, akik szabadidejük nagy részét is Józsefvárosban töltik. Éppen ezért évről évre több a sétálóutca és az autóforgalom elől elzárt tér, ahol kávézók, éttermek, zöld felület és pihenésre kialakított zugok várják a kerületben élőket és tanulókat. A fiataloknak nem csak kikapcsolódási lehetőséget nyújt a kerület, hanem hamarosan új közösségi házat nyit a Horánszky utca 13. alatt, amely többi között a fiatal vállalkozók elindulását segíti.
  Míg az ötvenes évek óta sok minden történt, ami elnyomta, sőt próbálta elgettósítani a VIII. kerületet, mára a város vezetősége olyan programot alakított ki, amelynek köszönhetően Józsefváros lassan visszakapja régi fényét, és az itt élők büszkék lehetnek arra, hogy e kerület lakosai. A Palotanegyedben ma is lélegzetelállító épületek állnak, amelyek egykor Budapest elitjének adtak otthont, ma pedig fontos kulturális és közéleti intézmények színterei.
  Józsefvárosban a tavasz beköszöntével egymást váltják a különböző, nagy volumenű fesztiválok és kulturális események, de az itt található galériákban és számos múzeumban az év bármely szakaszában bárki találhat kikapcsolódási lehetőséget.
  Elmondhatjuk, hogy Józsefváros épül!
  Ez az alkalmazás is ehhez nyújt segítségét, és igyekszik bemutatni Józsefváros egészét. Bízom benne, hogy segítségével sikerül felfedezni ezt az izgalmas és érdekes kerületet.
  Üdvözlöm tehát Józsefvárosban!

  dr. Kocsis Máté
  polgármester

  Users review

  from 9 reviews

  "Great"

  8.2