FREE DOWNLOAD

Útiszótár

  FREE DOWNLOAD

  Screenshots

  Description

  Útiszótár - nyelvi kísérő a világ minden részébe.

  Az alkalmazás INGYEN elérhető az Google Play. Miután a készülékébe letöltötte és indította, az egész alkalmazás szövege azonnal elérhető teljes terjedelemben. A hangfelvételeket meg kell vásárolni.

  Szabadságra vagy szolgálati útra készül külföldre és nem ismeri a helyi nyelvet? Vásárolni, étteremben enni, szállást keresni, autót bérelni, este szórakozni viszont külföldön, idegen környezetben is szoktunk. Épp ezért nélkülözhetetlen segédeszköz az Útiszótár minden olyan országban, ahol nem ismeri a nyelvet. Ezen kívül a helyi lakosok mindig örömmel veszik, ha legalább megpróbál kommunikálni az ő saját nyelvükön.

  Angol nyelven megérteti magát 89 országban, német nyelven 10 országban és olasz nyelven 7 országban, de az Útiszótár segít boldogulni gyakorlatilag bárhol a világon.

  Az Útiszótár teljes, 22 nyelvet tartalmazó kollekciójával 215 országban (lásd http://www.smart-phrase.com/ervenyesites-utiszotar-orszagok) értetheti meg magát. Már nincs szüksége sem útikalauzra sem szótárakra.

  Minden útiszótár az utazáskor és a mindennapi életben leggyakrabban használt 31 témára van osztva (pld. üdvözlés és bemutatkozás, időjárás, tömegközlekedés, étkezés, szállás, bank).

  Az egyes témák mondatokat (kifejezéseket vagy szavakat) tartalmaznak, melyeket anyanyelvi beszélők készítettek el. A témák tartalma kiterjed a leggyakoriabb helyzetekre, amelyek önre utazásai során várhatnak. A mondatokat nem csak elolvashatják, de meg is hallgathatják, így a kiejtés begyakorlása gyerekjáték lesz. Ha mégsem mer majd beszélni, akkor sincs semmi baj, elég, ha a mondatot hangosan lejátssza, és az alkalmazás ön helyett fog „beszélni”.

  A nyelvek egyenkénti, vagy a komplett kollekció kedvezőbb áron való megvásárlása után a mondatok bármikor letölthetők az ön készülékébe. Ezután a kifejezések már internetkapcsolat nélkül is az Ön rendelkezésére állnak Az egyes útiszótárak néha eltérnek egymástól, mivel figyelembe veszik az adott ország sajátosságait (földrajzi, gasztronómiai, kulturális stb.).

  Minden nyelven megtalálják ezt a 31 témát:
  * ÁLTALÁNOS KIFEJEZÉSEK
  * KÖSZÖNÉS ÉS BEMUTATKOZÁS
  * KÉRDŐSZÓK ÉS ÁLTALÁNOS KÉRDÉSEK
  * ELLENTÉTES ÉRTELMŰ SZAVAK
  * SZÁLLODA, ELSZÁLLÁSOLÁS
  * ÉTTEREM
  * REGGELI
  * ELŐÉTELEK
  * LEVESEK
  * HÚS
  * HALAK ÉS TENGER GYÜMÖLCSEI
  * KÖRETEK
  * ZÖLDSÉG ÉS SALÁTA
  * GYÜMÖLCS ÉS SÜTEMÉNY
  * ITALOK
  * PANASZ
  * UTAZÁS VONATTAL
  * UTAZÁS REPÜLŐGÉPPEL
  * UTAZÁS HAJÓVAL
  * VÁROSI TÖMEGKÖZLEKEDÉS
  * TAXI
  * AUTÓKÖLCSÖNZŐ
  * MŰEMLÉK LÁTOGATÁS
  * SZABADIDŐ ÉS KULTÚRA
  * BOLTOK ÉS SZOLGÁLTATÁSOK
  * BANK
  * POSTA
  * TELEFON
  * DÁTUM, IDŐ ÉS IDŐJÁRÁS
  * SZÁMOK
  * VÉSZHELYZET

  Minden útiszótár hozzávetőleg tartalmaz:
  * 600 mondatot (a konkrét nyelvkészlettől függően)
  * 30 percnyi hangfelvételt
  * 770 egyedi szót (szókincs)

  Users review

  from 10 reviews

  "Great"

  8.2