FREE DOWNLOAD

Wijs op Reis | Open Data

  • SEARCH TYPE
  Wijs op Reis | Open Data icon

  Wijs op Reis | Open Data

  by: 2 9

  9 Users
  rating
  FREE DOWNLOAD


  Screenshots

  Description

  De Wijs op Reis app
  Open Data Reisadvies van de Rijksoverheid voor veilig reizen in het Buitenland

  Open Data is digitale informatie openbaar gemaakt door de auteur of de beheerder daarvan. Open overheidsdata is digitale informatie van en over de overheid die op een bruikbare en toegankelijke manier door derden gebruikt kan worden. Deze app bestaat uit open data van WikiPedia in combinatie van Reisadviezen van de Rijksoverheid

  Deze app is door 2CoolMonkeys ontwikkeld om de de vele mogelijkheden van open overheidsdata aan te tonen. Daarnaast hebben we laten zien dat open overheidsdata eenvoudig gecombineerd kan worden met andere open data. In dit geval WikiPedia pagina's.

  We leven in een tijd waarin transparantie van de overheid meer en meer de norm wordt. Steeds meer overheidsinstanties komen voor keuzes te staan: welke data maken we openbaar? Wat kan de burger ermee? En hoe kunnen we er voordeel uit behalen?

  Open data heeft enorme potentie. Als het op de juiste wijze ingezet wordt, kan het economische groei en ontwikkeling van de maatschappij stimuleren. 2CoolMonkeys -marktleider op het gebied van open data solutions-, helpt overheden met het succesvol implementeren van open data, om er zo het maximale uit te halen. Volgens ons kan dat op een zeer efficiënte en innovatieve manier: met de inzet van apps.

  Data wordt optimaal benut wanneer zij op maat wordt geïmplementeerd. Mobiele applicaties zijn het ultieme middel om open data op gerichte en gedoseerde wijze te verspreiden.

  Reisadviezen

  Consulaire hulpverlening is een kerntaak van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Het verstrekken van reisadviezen is daar een onderdeel van. Daarmee kunnen Nederlandse reizigers zich beter voorbereiden op veiligheidsrisico's verbonden aan een buitenlands verblijf. Veiligheidsrisico's varieren van zware criminaliteit (zoals gewapende overvallen en ontvoeringen) tot natuurgeweld en oorlogshandelingen.

  Wanneer de veiligheidssituatie in een land verslechtert, kan het voorkomen dat alle reizen naar een bepaalde bestemming worden ontraden. Dit betekent echter niet dat het ministerie een 'negatief' reisadvies geeft: het ministerie geeft geen 'positief' en ook geen 'negatief' advies. De reisadviezen van het ministerie zijn niet-bindend.

  Het is de verantwoordelijkheid van de reiziger zelf en van de desbetreffende touroperator om een reis al dan niet te laten doorgaan. Voor vragen over consequenties als gevolg van het annuleren van de reis, kunt u contact opnemen met uw reisbureau, reisverzekeraar of met de ANVR.

  Disclaimer

  Deze Android app is door 2CoolMonkeys ontwikkeld op basis van gedeeltelijke informatie aanwezig op www.minbuza.nl op basis van de Creative Commons zero verklaring (CC0).

  De informatie in deze app is bedoeld als algemene informatie van de Rijksoverheid en is niet specifiek gericht op een individueel persoon of een specifieke bevolkingsgroep.

  De informatie in deze app is niet bedoeld als vervanging van diensten of informatie van de Rijksoverheid.

  2CoolMonkeys is niet verantwoordelijk of aansprakelijk voor de mogelijke gevolgen van gebruik van deze app. Wij raden u aan om de juistheid en volledigheid van de informatie te verifieren voordat u er enige actie op baseert.

  Tags: reisapps , wijs op reis 2coolmonkeys , bz reisadvies , overheid reisapp , reis app ministerie , reisapp , wijs op reis

  Users review

  from 2 reviews

  "Awesome"

  9