FREE DOWNLOAD

Aindata nopra

  • SEARCH TYPE
  Aindata nopra icon

  Aindata nopra

  by: TraffICT Oy 0 0

  FREE DOWNLOAD

  Screenshots

  Description

  Aindata nopra - liikenneturvallisuutta parantava ja lompakkoa säästävä sovellus.

  Tunnollinen kuski, mutta nopeusrajoitusmerkki on jäänyt joskus huomaamatta?  Niin on käynyt minullekin, kevyen ja pienikokoisen liikenteen turvallisuuden puolestapuhujalle. Tahattomasta huolimattomuudesta aiheutettu onnettomuus ei kuitenkaan riitä selitykseksi, vaan jotain muutakin puheen sijaan oli mielestäni tehtävä, siksi tein tämän sovelluksen.

  Aindata nopra on sovellus, joka näyttää nopeusrajoituksen, ajoneuvon nopeuden, hirvivaroitukset, suojatiet, tienumeron, rautatien tasoristeykset, katuosoitteen, tie- ja katuluokan, lämpötilan sekä auringon nousu- ja laskuajan sijaintiin perustuen. Sovellus varoittaa tasoristeyksen lähellä olevista junista (beta). Ravistamalla laitetta tai painamalla äänikuvaketta saa päälle hälytyksen, joka antaa merkkiäänen ylinopeudesta. Hälytysraja vaihtelee nopeusrajoituksen mukaan. Ylinopeudesta huomautetaan 30 sekunnin välein, kunnes ajonopeus on sallituissa rajoissa. Sovellus antaa äänimerkin myös nopeusrajoituksen muuttuessa. Hälytysäänen saa pois ravistamalla laitetta uudestaan, jolloin äänikuvakkeen päälle tulee punainen merkintä. Sovellus näyttää myös ajetun matkan, maksiminopeuden ja keskinopeuden.

  Sovellus tarvitsee toimiakseen GPS-anturin sijaintitiedon ja verkkoyhteyden. Mikäli verkkoyhteyttä ei hetkellisesti ole käytettävissä, nopeusrajoituksen tilalla on merkintä ”----".  

  Huomioitavaa sovelluksen käytössä: tietojen päivitys tapahtuu pienellä viiveellä. Tiedon tarkkuus riippuu sijaintitiedon tarkkuudesta. Aineistossa on havaittu paikallisia puutteita. Jos nopeusrajoitustieto puuttuu, sovellus voi näyttää nopeusrajoitukseksi 0. Huomioithan, että tietoa tilapäisistä tai vaihtuvista nopeusrajoituksista ei ole käytettävissä.

  Tasoristeyksen lähellä olevien junien sijainti on likimääräinen. Noudata varovaisuutta aina tasoristeystä lähestyttäessä. Sovellus antaa äänimerkin 150, 100 ja 50 metrin etäisyydellä, jos juna on lähistöllä.

  Nopeusrajoitustieto on ohjeellista - noudata aina maastossa näkyviä nopeusrajoitusmerkkejä. Todellisen nopeusrajoituksen havaitseminen ja noudattaminen on aina kuljettajan vastuulla.

  Aindata nopra hyödyntää TraffICT Oy:n kehittämää Aindata -palvelualustaa. Palvelussa hyödynnetään Liikenneviraston ja Ilmatieteen laitoksen avointa dataa. (CC 4.0 BY. )  

  Sovellus toimii Suomessa.
  Palvelun ja sovelluksen on toteuttanut Jani Riekkinen/TraffICT Oy.