FREE DOWNLOAD

N3VR Mreža Zagrebačkog salona

  • SEARCH TYPE
  FREE DOWNLOAD

  Screenshots

  Description

  U ovoj aplikaciji moguće je preletiti kroz VR svemir svih osoba zagrebačkih salona od 1965. do 2017. godine. U aplikaciji je pohranjeno preko 4000 imena osoba koje su bili organizatori ili sudionici svih zagrebačkih salona. Te osobe čine društvenu mrežu koje velikim dijelom definiraju zagrebačku i hrvatsku likovnu scenu u razdoblju od posljednjih pola stoljeća. Osim simboličke i kataloške funkcije, ova aplikacija krije i snimljeni multimedijalni sadržaj - video intervjue i virtualne panorame ateljea odabranih autora na 52. zagrebačkom salonu koji se održava u listopadu 2017. godine u organizaciji ULUPUH-a.

  Društvena mreža ugrađena u ovaj virtualni prostor dio je baze podataka CAN IS (Croatian Artists Networks Information System) nastale na projektu ARTNET u organizaciji Instituta za povijest umjetnosti u Zagrebu financiranom od strane Hrvatske zaklade za znanost (HRZZ).

  Aplikaciju je moguće koristiti na mobilnim uređajima. Virtualni prostor moguće je doživjeti pomoću cardboard pomagala. Možete koristiti svoj cardboard uz ispravnu kalibraciju ili možete zatražiti ULUPUH za službenu verziju cardboard pomagala. Alternativno, aplikaciju je moguće pregledavati i bez cardboard pomagala.

  Aplikacija sadrži popis svih izlagača 52. zagrebačkog salona s kontaktima.