FREE DOWNLOAD

Priručnik za konverzaciju

  • SEARCH TYPE
  FREE DOWNLOAD

  Screenshots

  Description

  Putujete na odmor ili na službeno putovanje u inozemstvo, ali ne govorite mjesnim jezikom? U stranoj zemlji se krećete po nepoznatoj sredini, morate i kupovati, hraniti se u restoranu, negdje stanovati, iznajmiti auto ili se navečer negdje zabavljati. Upravo zato je Priručnik za konverzaciju neophodni pomoćnik na putovanju, u svim zemljama, čiji jezik ne znate. Štoviše, mjesno stanovništvo uvijek će biti obradovano, ukoliko se barem pokušate sporazumjeti na njihovom vlastitom jeziku.

  Engleskim jezikom se možete dogovoriti u 89 zemalja, njemačkim u 10 te talijanskim skoro u 7 zemalja, ali ovaj Priručnik za konverzaciju pomoći će vam da se dogovorite praktično bilo gdje na svijetu.

  S kompletnom kolekcijom Priručnika za konverzaciju, koji sadrži 22 jezika sporazumjet ćete se u otprilike 215 zemalja (vidi http://www.ismartphrase.com/primjena-prirucnik-za-konverzaciju). Više nećete trebati nikakve druge priručnike ni rječnike.

  Svaki priručnik za konverzaciju podijeljen je u 31 temu, koje se najčešće koriste tijekom putovanja, ali i uobičajeno (npr. pozdravi i predstavljanje, vremenska prognoza, javni prijevoz, ugostiteljstvo, smještaj, banka).

  Pojedine teme sadrže rečenice (fraze ili riječi) koje su pripremili govorni izvornici. Opseg tema sadrži najuobičajenije situacije s kojima se tijekom putovanja možete susresti. Iste rečenice može pročitati, ali uglavnom ih poslušati, tako da će vježbanje izražavanja biti zabavno. Naime, ukoliko se unatoč tome ne usuđujete govoriti, možete pustiti rečenicu izgovoriti na glas, tako da će aplikacija „govoriti“ umjesto vas.

  BESPLATNO i bez obveze isprobajte na koji način aplikacija funkcionira i što sve sadrži. Po želji možete bilo kada izravno iz aplikacije kupiti audio fajlove za jezike koje ste odabrali, ili cijeli paket s frazema za putovanje na svim jezicima.

  Nakon kupovine pojedinih jezika ili po povoljnijoj cijeni za cijelu kolekciju, fraze će biti spremne za preuzimanje u vaš iPhone, iPad ili iPod touch. Nakon toga ne morate biti online – fraze bilo kada imate na raspolaganju. Pojedine fraze se ponekad razlikuju, jer uzimaju u obzir obilježja pripadajuće zemlje (geografska, gastronomska, kulturna, itd.).

  U svim jezicima naći ćete slijedeće 31 teme:
  * OPĆI IZRAZI
  * POZDRAVI I PREDSTAVLJANJE
  * PITANJA I OPĆI UPITI
  * RIJEČI SUPROTNOG ZNAČENJA
  * HOTEL, SMJEŠTAJ
  * RESTORAN
  * DORUČAK
  * PREDJELA
  * JUHE
  * MESO
  * RIBE I PLODOVI MORA
  * PRILOZI
  * POVRĆE I SALATE
  * VOĆE I KOLAČI
  * PIĆA
  * ŽALBE
  * PUTOVANJE VLAKOM
  * PUTOVANJE ZRAKOPLOVOM/ AVIONOM
  * PUTOVANJE BRODOM
  * PUTOVANJE GRADSKIM PRIJEVOZOM
  * TAKSI
  * RENT-A-CAR
  * RAZGLEDAVANJE ZNAMENITOSTI
  * ZABAVA I KULTURA
  * PRODAVAONICE I USLUGE
  * BANKA
  * POŠTA
  * TELEFON
  * DATUM, SATI I VRIJEME
  * BROJEVI
  * PRVA POMOĆ

  Svaki priručnik za konverzaciju sadrži otprilike:
  * 600 rečenica (ovisi o konkretnom jezičnom paketu)
  * 30 minuta reprodukcije
  * 770 jedinstvenih riječi (fond riječi)